Oldalak

2012. május 31., csütörtök

Sajtos stangli



Ismét egy kenyérsütős receptet hozok, de ebben az esetben a gépet a hagyományos használata szerint alkalmaztam.
A gyermekeim nagyon szeretik a sajtos stanglit, de a boltban kaphatón pl. alig található sajt, és sorolhatnánk a negatívumait az otthon készítettel szemben. Így szinte az első megsütött dolgok között szerepelt ez a péksütemény (persze először kenyérrel tetszteltem le), miután megkaptam ezt a csodás gépezetet.

Hozzávalók:

4 darabhoz

150 ml langyos víz
1 tk. só
½ ek. cukor
13 g margarin
¾ ek. tejpor
25 dkg finomliszt
12 g friss élesztő

Elkészítés:

A hozzávalókat a felsorolás sorrendjében beletesszük a kenyérsütőgép sütő részébe (az élesztőt morzsolva adagoljuk bele), és elindítjuk az 1-es, bagett programot. A dagasztás és kelesztés automatikusan megy végbe. A gép hangjelzése után kezdhetjük a tészta formázását, majd sütését.
A megkelt tésztát négyfelé vesszük, és lisztezett munkalapon olyan hosszúságúra formázzuk a stanglikat maximum, mint amilyen a tapadásgátló sütőlap hossza. Ráhelyezzük a sütőlapra a formázott tésztákat, jócskán megkenjük langyos vízzel a tetejüket, és megszórjuk reszelt sajttal.
A sütőlapokat a sütőalapra helyezzük, és betesszük a gépbe, elindítjuk a várakozó programot. Szép aranybarnára fog sülni a program végére, persze a bekenés mértékének (világos, közepes, sötét) kiválasztása szerint.  



Kenyérsütőgép, illetve ilyen speciális kenyérsütő tartozék hiányában is elkészíthető természetesen hagyományos sütőben. Azzal kell számolni, hogy elég lágy a tészta, így lehet, hogy kicsit adagolni kell hozzá lisztet, hogy formatartó bagetteket kapjunk.


2 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...