Oldalak

2014. február 24., hétfő

Csíkos piskótatekercs




Hozzávalók

  • 4 tojás
  • 8 dkg cukor
  • 7 dkg finomliszt
  • 2 dkg cukrozatlan kakaópor
  • 25 dkg baracklekvár

Elkészítés

Az egész tojásokat a cukorral együtt egy tálba tesszük, gépi habverővel előbb lassú fokozaton elkeverjük, majd magasabb fokozaton sűrű habbá verjük. Ezután hozzáadjuk a lisztet.
A masszát kettéválasztjuk, és az egyik felébe beleszitáljuk a kakaóport, és elkeverjük. A két masszát külön-külön sima csöves nyomózsákba töltjük, és sütőpapírral bélelt tepsibe – a színeket váltogatva – csíkokat nyomunk szorosan egymás mellé.
180 fokra előmelegített sütőben megsütjük. Vigyázzunk, hogy ne szárítsuk ki, mert akkor nem tudjuk feltekerni!
A sütőből kivéve a piskótát kiemeljük sütőpapírostul a tepsiből, majd a sütőpapírral együtt feltekerjük. Hagyjuk langyosra hűlni. Ezután kitekerjük, lehántjuk az aljáról a sütőpapírt, és egyenletesen elkenjük rajta a baracklekvárt (nem a sütőpapíros felén!). Szorosan feltekerjük.
 

Tálalásig a hűtőben tartjuk. Tálaláskor felszeleteljük. (Nagy gáztepsiben készítettem, de azt nem töltötte ki teljesen, így kb. 34×20 cm-es lett a kész tészta.)

Ha nagyobb adagot szeretnénk készíteni, akkor azt vegyük figyelembe, hogy 1 db tojáshoz 2 dkg cukor és 2 dkg liszt kell. Mivel kakaóval helyettesítjük a liszt egy részét, a lisztből elveszünk 1 dkg-ot, helyette 2 dkg kakaót teszünk.



3 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...