Oldalak

2014. május 24., szombat

Pöttyös Panni kekszet süt



A kislányomat is "elérte" a bárányhimlő. Szinte a legrosszabbkor - bár ez aligha jöhet jókor -, mert így nem tudott részt venni sem az ovis évzárón, sem a balett bemutatón. A kényszerpihenő alatt újra előkerültek Szepes Mária: Pöttyös Panni könyvei, amelyek most nagyon aktuálissá váltak. Áprilisban a Nyuszi hozott két Bori-könyvet (szerzői: Liane Schneider és Eva Wenzel-Bürger) is, ezek közül egyik a Bori sütni tanul című. Ebben találtunk egy kekszreceptet, amit a kislányom, Bori szeretett volna kipróbálni. A héten készültünk a fiúk osztálykirándulására, így szerdán megsütöttük, mi dobtunk bele egy kis kókuszreszeléket és vaníliát is. A sütés nagyon jó móka volt, Bori nagyon jól érezte magát, és most ez volt a legfontosabb. Idézem: "Anya, nagyon szeretek veled együtt sütögetni!". Ezek a legboldogabb perceim, ahogyan a kisebbik fiam is leírta az Anyák napjára készült fogalmazásában : "anya .... akkor boldog, ha mi is azok vagyunk. Ez nem mindig igaz, de legtöbbször igen." 
Azt hiszem, hogy ezekért a pillanatokért, mondatokért érdemes élni...

És akkor jöjjön a kekszrecept!


Hozzávalók:

42 dkg finomliszt
32 dkg vaj/margarin
16 dkg cukor
1 cs. vaníliás cukor vagy pár csepp vaníliaaroma
2 tojás
csipetnyi só
10 dkg kókuszreszelék

Elkészítés:

A lisztet beleszitáljuk egy tálba, hozzáadjuk a száraz hozzávalókat (cukor, vaníliás cukor, só és kókuszreszelék). A szobahőmérsékletű vajat felkockázzuk, hozzáadjuk a lisztes keverékhez. Ráütjük a tojásokat, és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk a tésztát. Kicsit pihentethetjük hűtőben.
A sütőt előmelegítjük160-170 fokra. A tésztát kinyújtjuk, majd tetszés szerinti kiszúrókkal szaggatjuk. Sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk a kekszeket, és kb. 10 perc alatt megsütjük. Rácsra rakva hűtsük ki.
Leönthetjük csokival, készíthetünk rá (színes) cukormázat és díszíthetjük különböző szórócukrokkal.









7 megjegyzés:

  1. Nagyon aranyos a kis cukrászod és ügyes! Jó ez a recept szeretem a kókuszos édességeket! Mielőbbi gyógyulást kívánok a kis "pöttyösnek" !

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen Éva :)! Azóta már meggyógyult, viszonylag jól átvészeltük a betegséget.

      Törlés
  2. Én nemrég sütöttem és mutattam be egy Pöttyös Panni tortát, nézzétek meg nálam ha van kedvetek. Mi is elővettük most ezt a könyvet és imádjuk. A kekszek csodásak, ami nem is csoda -ilyen ügyes kis kezekkel! :-))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönjük az invitálást, én már megnéztem, megmutatom Borinak is. Köszönjük szépen a kedves szavakat! Örülök, hogy van kedve együtt sütögetni velem.

      Törlés
  3. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

    VálaszTörlés
  4. Mintha csak magamat olvasnám. A mi ovinkban is hónapok óta tombolt a bárányhimlő, a kisfiam kapta el legutoljára, pont akkor volt himlős, amikor a kislányod (május végén/június elején). Így viszont Ő sem tudott részt venni az évzárón, pedig olyan szépen készült rá - ráadásul maximalista, annyira szeretett volna részt venni rajta - úgy sajnáltam.

    Nagyon finom kekszet sütöttetek, milyen ügyes segítséged van Neked is. :o)

    VálaszTörlés
  5. Jaj, Ti is így jártatok? Nagyon sajnálom :(! Borika azóta is mondogatja a verseket, dalokat, amivel készültek az évzáróra... Na, de majd jövőre! Érdekes, hogy a fiaim idejében a bárányhimlő decemberben tombolt, náluk akkor volt nagy járvány.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...