Oldalak

2012. május 21., hétfő

Paplanos csirkemell



Ma egy nagyon gyorsan, könnyen elkészíthető csirkehúsos ételt tettem a vasárnapi asztalra. Ezt bátran meg lehet sütni sietős hétköznapokon vacsorára, villámgyorsan összeüthető, nem kell hozzá sok zsiradék, és nem is túl drága az összetevőit nézve!
A nagyfiam annyit mondott rá: "Húúú, de jól néz ki!" Hát, így kell kedvet csinálni az ételhez!


Hozzávalók:

4 db csirkemell (vagy 8 db csirkemellfilé)
5 dkg vaj
25 dkg gomba
2 ek. finomliszt
2 dl tej
2 db tojás
ízlés szerint só, őrölt fehérbors, kakukkfű

Elkészítés:

A csirkemelleket lebőrözzük, kicsontozzuk, kicsit kiverjük, megsózzuk. A felhevített vajon mindkét felükön megsütjük, majd egy kivajazott tűzálló tálba egymás mellé sorakoztatjuk őket.


A visszamaradt vajban a megtisztított, apróra vágott gombát sóval, borssal, kakukkfűvel addig pároljuk, amíg a saját levét el nem főtte. Majd ha zsírjára sült, megszórjuk a liszttel, és folyamatosan kevergetve felöntjük a tejjel, és sűrűre főzzük.


Ha langyosra hűlt, akkor hozzákeverjük a tojások sárgáit, majd a habbá vert tojásfehérjét is hozzáadjuk. A tálba fektetett hússzeletekre simítjuk a gombás masszát, és 180 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a „paplanba” beleszúrt tűre már nem tapad ragacsos massza.


Ropogós burgonyával és befőttel tálaljuk.




6 megjegyzés:

  1. Egyszerű és nagyszerű recept, nagyon finom lehet, mentettem is! :-)

    VálaszTörlés
  2. Hát ezzel a paplannal én is betakaróznék, jobban mondva betömném a számba. Finom lehet :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Vikvi, köszönöm! Sokszor gondom van, mit főzzek hétvégén. Ha megkérdezem a férjem, akkor a válasz általában a brassói:-)!

      Törlés