Oldalak

2012. június 29., péntek

Tonhalas tésztasaláta



Ezt a salátát évek óta készítem már, a felnőtteknek nagyon ízlik. Idén a kislányom is megkóstolta, és csatlakozott a rajongók táborához. Általában mindig akkor készül, amikor a barátnőm (volt kolléganőm) ellátogat hozzánk kis családjával. Hogy ízemlékekről is essék szó, nosztalgiázzunk is egy kicsit: ezt a salátát még régen "dolgozós" koromban vittem be a munkahelyemre egy-egy névnap alkalmával. Viszonylag gyorsan összeüthető (csak az "érési" időt kell kivárni), és mivel tészta is van benne, tartalmasabb, mint a csak zöldséget tartalmazó saláták.


Hozzávalók:

kis flakon vagy házi majonéz (300 g)
25 dkg szarvacska tészta (fél csomag)
25 dkg zöldbab
1 tonhalkonzerv
1 közepes vöröshagyma
1 kis üveg olívabogyó
3-4 evőkanál mustár
1 kk. szárított, morzsolt tárkony
só, őrölt fekete bors
napraforgó- vagy olíva olaj

Elkészítés:

A tésztát sós vízben megfőzzük, leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, egy kevés olajat öntünk rá, és hagyjuk kihűlni.
A zöldbabot kb. 3 cm-es darabokra vágjuk, megpároljuk, majd hideg vízzel leöblítjük.
Egy tálban elkeverjük a majonézt, mustárt, tárkonyt és borsot, hozzáadjuk a megtisztított, apróra vágott hagymát.
Egy nagyobb tálba tesszük a tésztát, hozzákeverjük a zöldbabot, a tonhalat (ízlés szerinti nagyságúra darabolva), majd leöntjük a majonézes keverékkel. Adhatunk hozzá olívabogyót is.
Tálalás előtt min. 2 órára tegyük hűtőbe, hogy az ízek jól összeérjenek. Én általában előző este készítem el, másnapra nagyon finom.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése