Oldalak

2012. július 6., péntek

Málnás-mandulás torta



A málna talán a piros gyümölcsök közül a legnagyobb szerelmem! Már kisgyermekként is imádtam, rengeteget meg tudok belőle enni. Szerencsére, nem nagy kalóriával bíró gyümölcs, így bátran ehetjük egy-egy fogyókúra/diéta alkalmával is. Ásványi anygokban, elsősorban magnéziumban, kalciumban és vasban azonban annál gazdagabb, valamint C-vitamin-tartalma sem elhanyagolható. Nyersen is elcsipegethetjük, de készülhet belőle süti, és télire is elraktározhatjuk ezt a finom ízvilágot szörp, lekvár formájában.

Most egy málnás-mandulás pite tortát készítettem a kertben található málnabokor utolsó málnaszemeit felhasználva.

 
Hozzávalók 10-12 szelethez:

14 dkg darált mandula + 5 dkg szeletelt mandula a tetejére
14 dkg puha margarin/vaj
14 dkg cukor
14 dkg finomliszt
2 tojás
2 csomag vaníliás cukor
25-30 dkg málna

A margarint a cukorral és a tojásokkal kihabosítjuk, a lisztet a darált mandulával, vaníliás cukorral elkeverjük, a tojásos-cukros masszába forgatjuk.



Egy 20 cm átmérőjű (nekem ez most 26 cm-esben készült, ezért laposabb is kicsit) formát margarinnal/vajjal kikenünk, kilisztezünk, majd egyenletesen elkenjük benne a masszát.


A málnaszemeket a tésztába nyomkodjuk, végül meghintjük a torta tetejét a szeletelt mandulával.


180 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük, tűpróbával ellenőrizzük.

A recept egy 2011-es Nők Lapja Konyha magazinból származik.









6 megjegyzés:

  1. Én is imádom a málnát!! Ez fantasztikusan jól néz ki!! Ügyes vagy!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen Marika! Igen, a legfinomabb gyümik egyike!

      Törlés
  2. Ez nagyon jó. Málna is mandula is, csak finom lehet:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen! Nagyon ízlett a kislányomnak is. Láttam, visszatértél:-)))!

      Törlés