Krumplis sajtgolyók |
A héten nagyszerű dolog történt velem: én vagyok a NoSalty-n a hét szakácsa! Ehhez egy cikket is kértek tőlem, melyben magamról, a konyhai ténykedéseimről lehet informálódni. A Nosalty csapatának ezzel az a célja, hogy hogy az olvasók jobban megismerhessenek bennünket, szakácsokat. Nagyon tetszik ez a koncepció, melynek során majd hétről-hétre sorra kerül az összes NoSalty-s szakács (rengeteg van!). A cikket itt olvashatjátok, ahol Ti is betekintést nyerhettek kicsit az életembe.
A krumplis sajtgolyó receptje nagymamámtól maradt rám, aminek nagy sikere van a fenti online szakácskönyvben, de itt még nem osztottam meg. Nagyon jó akár egy gyors vacsorának (a krumpli főzési idejét leszámítva), de finom köret is válhat belőle szaftos húsok mellé.
Hozzávalók:
8 dkg vaj/ margarin
40 dkg főtt burgonya (nagyon "új" nem jó hozzá)
10 dkg finomliszt
1 tojás
14 dkg reszelt sajt
só
szerecsendió
őrölt fekete bors
zsemlemorzsa a panírozáshoz
napraforgó olaj a sütéshez
Elkészítés:
A burgonyát héjában megfőzzük. Megpucoljuk,
áttörjük.
A hozzávalókat tálba tesszük, fűszerezzük, és jól
összedolgozzuk. Golyókat formázunk, melyeket zsemlemorzsában megforgatunk.
Forró olajban pár perc alatt aranybarnára
sütjük.
Nagyn guszta, ki fogom próbálni!
VálaszTörlésKöszönöm szépen! Biztos ízleni fog, az én gyermekeimnél ezek a krumplis ételek nagyon nyerők!
TörlésEz csoda fincsi lehet!
VálaszTörlésKöszönöm szépen! Mondhatom, hogy eteti magát:-)!
TörlésGratulálok ! További sok sikert! Nagyon guszta ez a golyó! Hasonlót szoktam én is csinálni nagyon finom tud lenni!
VálaszTörlésKöszönöm szépen! Éva, nagyon kedves vagy! Bizony, nagyon hamar elfogy! Eredetileg ez a recept fele mennyiséggel maradt rám, de duplát szoktam sütni, ezért már így tettem fel ide is.
TörlésÓ, hát ezt én is készítettem régen - és mennyire szerettük! Köszi, hogy eszembe juttattad!
VálaszTörlésGratulálok a meghívásodhoz, ez nagyon jó dolog :o))
Köszönöm szépen:-)! Igen, nagyon örültem neki!
Törlés