Hozzávalók:
10 dkg kristálycukor
3 dl tej
2 dkg vaníliás pudingpor (fél csomag)
20 dkg étcsokoládé
5 ek. rum vagy pár csepp rumaroma
25 dkg lágy vaj/margarin
1 narancs reszelt héja
Elkészítés:
10 dkg kristálycukorral felforralunk 2,5 dl tejet. A maradék tejet és a
pudingport simára eldolgozzuk, hozzáöntjük a forró tejet, és gőz fölött
besűrítjük. Belekeverjük a felaprított csokoládét, végül a rumot/rumaromát, és hideg
vízbe állítva kihűtjük.
A vajat/margarint habosra keverjük a reszelt narancshéjjal, majd több
részletben hozzáadjuk a csokoládés masszát, simára keverjük.
Ez a csokikrém a gyermekeim kedvence, éveken keresztül csokitortát kértek szülinapra, ezzel a krémmel. Egy pár éve azért néha-néha más ízesítés is előtérbe kerül, főleg a kicsi lányomnál.
Ez a mennyiség egy 26 cm átmérőjű tortához elegendő.
A csokikrém receptje Lajos Maritól származik, nála grillázzsal.
Finomnak hangzik, kifogom próbálni. köszönöm! :)
VálaszTörlésNagyon finom lehet ez a krém!
VálaszTörlésNagyon finom lehet, kifogom próbálni . Jönnek a családunkban a születésnap, névnap így lesz rá alkalmam!
VálaszTörlésNagyon jól néz ki és főleg finomnak - jegyeztem, köszönöm
VálaszTörlésKöszönöm szépen! Hát, igen, a csoki örök kedvenc:-)!
VálaszTörlés