Oldalak

2012. október 11., csütörtök

A kedvenc csokikrémünk



Hozzávalók:


    10 dkg kristálycukor
    3 dl tej
    2 dkg vaníliás pudingpor (fél csomag)
    20 dkg étcsokoládé
    5 ek. rum vagy pár csepp rumaroma
    25 dkg lágy vaj/margarin
    1 narancs reszelt héja
  

Elkészítés:


10 dkg kristálycukorral felforralunk 2,5 dl tejet. A maradék tejet és a pudingport simára eldolgozzuk, hozzáöntjük a forró tejet, és gőz fölött besűrítjük. Belekeverjük a felaprított csokoládét, végül a rumot/rumaromát, és hideg vízbe állítva kihűtjük.

 A vajat/margarint habosra keverjük a reszelt narancshéjjal, majd több részletben hozzáadjuk a csokoládés masszát, simára keverjük.

Ez a csokikrém a gyermekeim kedvence, éveken keresztül csokitortát kértek szülinapra, ezzel a krémmel. Egy pár éve azért néha-néha más ízesítés is előtérbe kerül, főleg a kicsi lányomnál.
Ez a mennyiség egy 26 cm átmérőjű tortához elegendő.

A csokikrém receptje Lajos Maritól származik, nála grillázzsal.


 

5 megjegyzés:

  1. Finomnak hangzik, kifogom próbálni. köszönöm! :)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon finom lehet, kifogom próbálni . Jönnek a családunkban a születésnap, névnap így lesz rá alkalmam!

    VálaszTörlés
  3. Nagyon jól néz ki és főleg finomnak - jegyeztem, köszönöm

    VálaszTörlés
  4. Köszönöm szépen! Hát, igen, a csoki örök kedvenc:-)!

    VálaszTörlés