A
Blogkóstoló
5. fordulójára sikerült idejében jelentkeznem, a korábbiakról mindig
lemaradtam. Az idei forduló háziasszonya Hankka, a sorsolás során Makacska konyháját kaptam, hogy
„kóstolgassam”. Mindegyik blognak örültem volna természetesen, Katiénak például azért,
mert autentikus forrásból tanulhatom az általam oly sokra becsült erdélyi konyha
gyöngyszemeinek elkészítését. Választásom a puliszkára esett, amit ma hurka és
kolbász mellé tálaltam. A leírás szuper, köszönet érte Katinak, aki megosztotta
velünk, hogyan is készítik ezt a székelyek.
A
recept itt
található, az eresztéses módszerrel főztem a puliszkát.
Nagyon guszta lett, jó választás volt! :) Gyerekkoromban ettem utoljára, ideje lenne készíteni nekem is! :)
VálaszTörlésKöszönöm szépen :-)! Én meg talán még nem is ettem, legalábbis nem emlékszem.
TörlésSzia,
VálaszTörlésörvendek, hogy éppen a puliszkát választottad, és hogy ízlett is:) Nagyon szép lett, és persze a disznóságokkal a legfinomabb:)
Köszönöm szépen kedves Kati! Fogok még Tőled kipróbálni ételeket, pl. a csorbát feltétlenül, nagyon tetszik.
TörlésCsodálatosan néz ki a puliszka is, na de az a kolbász ....
VálaszTörlés