Általában karácsonykor szokott lenni ez az egyik főfogásunk. Előnye, hogy gyorsan elkészül, tehát időhiány esetén (ami gyakran előfordul az ünnepi készülődésben) nagyon jól jön. A receptet sok-sok éve férjem édesanyjától kaptam.
Hozzávalók:
40 dkg pulykamell
3 evőkanál finomliszt
1 doboz körszeletes ananászkonzerv
15 dkg Trappista sajt
4 evőkanál olaj
10-15 dkg
gépsonka
3 dl főzőtejszín
Elkészítés:
A megtisztított pulykahúst felszeleteljük.
Enyhén megsózzuk, lisztbe forgatjuk. Az ananász levét leöntjük. A sajtot
lereszeljük.
A serpenyőben felforrósított olajon a
hússzeletek mindkét oldalát hirtelen szép pirosra megsütjük. Egy tűzálló tálba
egymás mellé rakjuk. A maradék olajat aláöntjük.
A hússzeletekre terítjük a gépsonkát, majd
betakarjuk az ananászkarikákkal. Rászórjuk a reszelt sajtot, megöntözzük a
tejszínnel.
Alufóliával lefedve 180 fokon kb. 35 percig
sütjük, majd az alufóliát levéve a tetejét megpirítjuk.
Tört
burgonyával vagy krumplipürével kínáljuk.
Hogy én mennyire rajongok ezért az ételért, kár, hogy a Párom nem annyira, így ritkán készül...:(
VálaszTörlésHa másféle húst szeret, akkor azzal is elkészíthető, pl. karajjal. De gondolom, inkább a gyümölcs-hús párosítással van baja :-)!
Törlés