Oldalak

2012. december 11., kedd

Ananászos pulykamell


Általában karácsonykor szokott lenni ez az egyik főfogásunk. Előnye, hogy gyorsan elkészül, tehát időhiány esetén (ami gyakran előfordul az ünnepi készülődésben) nagyon jól jön. A receptet sok-sok éve férjem édesanyjától kaptam.
 

Hozzávalók:

    40 dkg pulykamell
    3 evőkanál finomliszt
    1 doboz körszeletes ananászkonzerv
    15 dkg Trappista sajt
    4 evőkanál olaj
    10-15 dkg  gépsonka
    3 dl főzőtejszín

Elkészítés:

    A megtisztított pulykahúst felszeleteljük. Enyhén megsózzuk, lisztbe forgatjuk. Az ananász levét leöntjük. A sajtot lereszeljük.
    A serpenyőben felforrósított olajon a hússzeletek mindkét oldalát hirtelen szép pirosra megsütjük. Egy tűzálló tálba egymás mellé rakjuk. A maradék olajat aláöntjük.




    A hússzeletekre terítjük a gépsonkát, majd betakarjuk az ananászkarikákkal. Rászórjuk a reszelt sajtot, megöntözzük a tejszínnel.
    Alufóliával lefedve 180 fokon kb. 35 percig sütjük, majd az alufóliát levéve a tetejét megpirítjuk. 
Tört burgonyával vagy krumplipürével kínáljuk.

2 megjegyzés:

  1. Hogy én mennyire rajongok ezért az ételért, kár, hogy a Párom nem annyira, így ritkán készül...:(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ha másféle húst szeret, akkor azzal is elkészíthető, pl. karajjal. De gondolom, inkább a gyümölcs-hús párosítással van baja :-)!

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...