Elkezdődött a farsangi szezon, sorra előkerülnek a különféle fánkok. Ez a gyorsan elkészülő joghurtos fánk akár egy hétköznapon is elkészülhet vacsorára.
Hozzávalók:
35 dkg finomliszt
40 dkg natúr vagy
gyümölcsjoghurt
csipet só
2-3 ek. cukor (cukrozott
gyümölcsjoghurt esetében kevesebb)
1 cs. sütőpor
2 teáskanál szódabikarbóna
1 cs. vaníliás cukor
sütéshez: napraforgó olaj
Elkészítés:
Összekeverjük
a joghurtot a cukrokkal és a sóval. A liszthez hozzáadjuk a sütőport,
szódabikarbónát, jól elkeverjük, majd a cukros joghurthoz hozzáadva
elvegyítjük.
A
tésztát kanál segítségével beleszaggatjuk a felhevített olajba, kisütjük
mindkét oldalukat.
Porcukorral
meghintve, csoki öntettel vagy lekvárral tálalhatjuk.