Oldalak

2014. október 28., kedd

Tojásfehérje-mentő süti



A gyermekeim nagyon szeretik a fánkot, így elég sokszor készül nálunk. Ebből következően elég sok tojásfehérje szokott kis poharakban gyűlni-gyűlni a hűtőben (fagyasztóban), aminek ez a püspökkenyér jó "fogyasztási" módja például.
A recept ötlete innen ered.
 
Hozzávalók:
30 cm-es őzgerincformához

8 db tojásfehérje
16 dkg porcukor
16 dkg finomliszt
6 dkg vaj
pici só
kb. 2 marék durvára vágott dió
kb. 2  marék aszalt sárgabarack
(ezenkívül bármi kerülhet bele, pl. csokidarabok, mazsola, más aszalt gyümidarabok)

Elkészítés:

Egy 30 cm-es őzgerincformát kikenünk zsiradékkal, majd meghintjük liszttel, a sütőt előmelegítjük (180 fok).
A vajat megolvasztjuk, a diót durvára aprítjuk, az aszalt sárgabarackot is feldaraboljuk. A lisztet összekeverjük a dióval, sárgabarackkal.
A tojásfehérjét pici sóval félig felverjük, majd hozzáadjuk a porcukrot, és kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a lisztes keveréket, majd az olvasztott vajat (ne legyen túl meleg), jól elkeverjük.
Az előkészített őzgerincformába öntjük a tésztát, és kb. 25-30 percig (tűpróbáig) sütjük.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...