Hozzávalók 4 személyre:
70 dkg csirkemellfilé
10 dkg csemege uborka
10 dkg füstölt sajt
10 dkg hámozott paradicsom
ízlés szerint só, bors
bacon
A mártáshoz:
4-5 dkg zöld bors
3 dl főzőtejszín
só
petrezselyemzöld
kevés napraforgóolaj
Elkészítés
10 dkg füstölt sajt
10 dkg hámozott paradicsom
ízlés szerint só, bors
bacon
A mártáshoz:
4-5 dkg zöld bors
3 dl főzőtejszín
só
petrezselyemzöld
kevés napraforgóolaj
Elkészítés
A megtisztított csirkemellfiléket kiklopfoljuk, sózzuk-borsozzuk. Összekeverjük az apróra vágott uborkát, sajtot és a paradicsomot.
A tölteléket arányosan elosztjuk a hússzeleteken, majd összegöngyöljük, hústűvel megtűzzük, és 2-2 szelet baconnel körbetekerjük.
A töltött húsokat alufóliába csavarjuk, és a két végét összefogjuk, mint a szaloncukornak. Egy tűzálló tálba tesszük a „szaloncukrokat”, és előmelegített 180 fokos sütőben 40 percig sütjük, majd kibontjuk kicsit az alufólia csomagolást, és magasabb fokozaton pirítjuk még a húsroládokat.
A mártáshoz pici olajon megfuttatjuk a szemes zöld borsot, majd felöntjük főzőtejszínnel, sózzuk és összeforraljuk. Apróra vágott petrezselyemzölddel ízesítjük.
Zöldkörettel, rizzsel és röszti burgonyával tálalhatjuk.
Szépséges, nagyon kedvemre való finomság!
VálaszTörlésKöszönöm szépen :)!
Törlés