Oldalak

2013. október 28., hétfő

Csirkemellfilé Háromkirályok módra




Hozzávalók 4 személyre:

70 dkg csirkemellfilé
10 dkg csemege uborka
10 dkg füstölt sajt
10 dkg hámozott paradicsom
ízlés szerint, bors
bacon

A mártáshoz:

4-5 dkg zöld bors
3 dl főzőtejszín

petrezselyemzöld
kevés napraforgóolaj

 Elkészítés
 
A megtisztított csirkemellfiléket kiklopfoljuk, sózzuk-borsozzuk. Összekeverjük az apróra vágott uborkát, sajtot és a paradicsomot.

A tölteléket arányosan elosztjuk a hússzeleteken, majd összegöngyöljük, hústűvel megtűzzük, és 2-2 szelet baconnel körbetekerjük.


A töltött húsokat alufóliába csavarjuk, és a két végét összefogjuk, mint a szaloncukornak. Egy tűzálló tálba tesszük a „szaloncukrokat”, és előmelegített 180 fokos sütőben 40 percig sütjük, majd kibontjuk kicsit az alufólia csomagolást, és magasabb fokozaton pirítjuk még a húsroládokat.

A mártáshoz pici olajon megfuttatjuk a szemes zöld borsot, majd felöntjük főzőtejszínnel, sózzuk és összeforraljuk. Apróra vágott petrezselyemzölddel ízesítjük
    
Zöldkörettel, rizzsel és röszti burgonyával tálalhatjuk.



 

2 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...