Egy sima cukkinis sütit hoztam már, amit itt találtok. Augusztus 20-án (igen, egy kicsit talán el vagyok maradva!) elkészült ennek a kakaós változata is, a helyi ünnepség alkalmával rendezett programok szervezőinek, egy kis szénhidrát utánpótlása gyanánt. Kaptam egy receptet Judittól, de aztán végül is a saját változatomba dolgoztam bele némi kakaót. Dió helyett most mandulát tettem bele, valamint rétesliszt helyett finomlisztet használtam, és mazsola is került bele, mert nem otthonra készült.
Hozzávalók:
4
db tojás
1
cs. sütőpor
1
csapott mokkáskanál szódabikarbóna
1
cs. vaníliás cukor
30
dkg kristálycukor
40
dkg hámozott, magozott, durvára reszelt cukkini (tisztítva mérve)
31
dkg finomliszt
4 dkg kakaópor
4 dkg kakaópor
10
dkg darált dió/mandula
2
dl napraforgó olaj
csipet
só
csapott
kávéskanál fahéj, késhegynyi őrölt szegfűbors
10 dkg mazsola
Elkészítés:
A
cukkinit meghámozzuk, magozzuk, lereszeljük.
A
lisztet elkeverjük a kakaóval, dióval/mandulával, sütőporral, szódabikarbónával, fűszerekkel.
A
tojásokat habosra keverjük a cukorral, vaníliás cukorral, csipetnyi sóval, majd
hozzáadjuk az olajat és a mazsolát is.
Hozzákeverjük
a cukkinit, ha levet eresztene, kinyomkodjuk, majd beletesszük a lisztes
keveréket is.
Zsiradékkal
kikent, lisztezett tepsibe/muffin-/szuflé formába öntjük.
180
fokra előmelegített sütőben kb. 40 percig sütjük (a formától függ).
Nagyon guszta! Nálam is van fagyasztott cukkini , lehet, hogy ilyen is készül majd belőle?! :) Ügyes vagy!!
VálaszTörlésKöszönöm szépen! Biztos ízlene, mert fincsi!
TörlésFinom lett,én a süti tetejét lekentem barackízzel és megszortam durvára vágott dioval!!!
VálaszTörlés