Általában ez a fogás minden karácsonykor valamelyik napon az asztalra kerül. Évekkel ezelőtt az egyik kedves ismerősöm ezzel látott bennünket vendégül. Akkor nagyon "beleszerettem", mert gyorsan elő lehet készíteni, hidegen-melegen egyaránt fogyasztható. A nagyobbik fiam kedvéért aszalt szilva helyett uborka kerül bele, így is érdemes kipróbálni, ha nem szereti valaki a gyümölcs és hús párosítást.
Hozzávalók:
10 szelet sertés
rövidkaraj
kb. 2 dl vörösbor
20 dkg magozott aszalt
szilva
20 dkg szeletelt bacon
1 ek. napraforgó
olaj
só ízlés szerint
őrölt fekete bors
ízlés szerint
Elkészítés:
A karajszeleteket
kicsit kiklopfoljuk, enyhén sózzuk, borsozzuk.
A zacskó aszalt
szilvát felöntjük annyi vörösborral, hogy ellepje és felforraljuk, főzzük pár
percig, és hagyjuk a lében kihűlni.
Következik a
tekerés. A karajszeletekre 3-4 szem aszalt szilvát teszünk, feltekerjük, és
bacon szalonnával is áttekerjük. Nem kell megtűzni!
Pici olajat
csurgatunk a sütőedény aljára, belepakoljuk a tekercseket, pici vizet öntünk
alá, és alufóliával befedve jól megpuhítjuk 170 C fokra előmelegített sütőben. Kb. 1-1,5 óra sütés után az
alufóliát levesszük, feltekerjük a sütőt 200 C-ra és pár percig pirítjuk a
szalonna miatt, de vigyázva, mert kiszáradhat.
Burgonyapürével
tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése