Tavaly karácsonykor ez került újdonságként az ünnepi asztalra. A gombás ételek kedvelőinek biztosan ízleni fog. Amennyiben nem zöldségkörettel szeretnénk tálalni, akkor a gombás masszába tegyünk kakukkfüvet.
Hozzávalók:
4 db csirkemellfilé
só, frissen őrölt fekete bors
3 ek napraforgó olaj
1 kicsi fej vöröshagyma
15 dkg csiperkegomba
1 csokor petrezselyem
2 db tojás
kevés zsemlemorzsa
50 dkg leveles tészta
A körethez:
2-2 db piros, zöld, sárga
húsú paprika
1 cs. angol zeller
(halványító zeller)
5 dkg vaj
só, frissen őrölt bors
4 szál kakukkfű
saláta a tálaláshoz
Elkészítés:
A
megtisztított csirkemellet sózzuk, borsozzuk.
A
forró olajon az apróra vágott vöröshagymát megpirítjuk, hozzáadjuk a megmosott,
vékonyan felszeletelt gombát, sóval, borssal, az aprított petrezselyemmel
ízesítjük, és magas tűzön megpirítjuk.
Ezután
lehúzzuk a tűzről, hozzáadunk 1 tojást, 1 tojássárgáját és annyi zsemlemorzsát,
hogy kenhető gombamasszát kapjunk.
Az
elkészült fűszeres gombát a csirkemellekre szedjük, rásimítjuk. Majd a leveles
tésztát lisztezett gyúródeszkán késfok vastagságúra kinyújtjuk (az előre
kinyújtott tésztát természetesen nem kell), négy egyforma részre vágjuk, a
közepükre teszünk egy-egy gombás csirkemellet. Ráhajtjuk a tésztát, a két
szélét aláhajtjuk, és megkenjük tojásfehérjével. Végül sütőpapírral bélelt
tepsibe fektetjük, és 180 fokos sütőben 30-35 perc alatt pirosra sütjük.
Közben
a körethez a megmosott, kimagozott paprikákat, az angol zellert nagyobb
darabokra vágjuk, majd forró vajon megpirítjuk. Sóval, borssal, az aprított
kakukkfűvel ízesítjük.
Tálaláskor
a salátaleveleket tányérra tesszük, a sült zöldségeket ráhalmozzuk, és
melléfektetjük a gombás csirkemellet.
Forrón
kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése