Oldalak

2014. november 1., szombat

Madártej szelet


Ezt az isteni finom krémes sütit a kollégáimnak sütöttem, de azért pár falatot kapott a család is. Sajnos gyorsan kellett lefotóznom, így nagyon szép képeket nem sikerült készítenem. Azt gondolom, ha valaki kipróbálja, az ízélmény kárpótolni fogja a nem túl tökéletes fotókért.
A recept innen származik.

Hozzávalók:

A tésztához:
1 csomag sütőpor
8 evőkanál finomliszt
8 evőkanál porcukor
8 tojásfehérje

A krémhez:
25 dkg margarin/vaj
15 dkg porcukor

A főzött krémhez:
5 ek. porcukor
5 ek. finomliszt
2 ek. vaníliás cukor
8 tojássárgája
4 dl tej

A tetejére:
5 dl tejszín

Elkészítés:

A tojásfehérjéket csipetnyi sóval kemény habbá verjük, apránként adagolva hozzá a porcukrot. Óvatosan belekeverjük a sütőporos lisztet, és sütőpapíros (vagy zsiradékkal kikent, liszttel megszórt)  kb. 20 x 30 cm-es tepsiben, 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 10-14 perc alatt megsütjük.
A tojássárgájából, lisztből, vaníliás cukorból, porcukorból és tejből sűrű krémet főzünk. A margarint/vajat a porcukorral felhabosítjuk, és összekeverjük a kihűlt, főzött krémmel. Ezután a tésztára simítjuk. Végül a tetejére kenjük a keményre vert tejszínhabot.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...