Ezt az isteni finom krémes sütit a kollégáimnak sütöttem, de azért pár falatot kapott a család is. Sajnos gyorsan kellett lefotóznom, így nagyon szép képeket nem sikerült készítenem. Azt gondolom, ha valaki kipróbálja, az ízélmény kárpótolni fogja a nem túl tökéletes fotókért.
A recept innen származik.
Hozzávalók:
A tésztához:
1 csomag sütőpor
8 evőkanál finomliszt
8 evőkanál porcukor
8 tojásfehérje
A krémhez:
25 dkg margarin/vaj
15 dkg porcukor
A főzött krémhez:
5 ek. porcukor
5 ek. finomliszt
2 ek. vaníliás cukor
8 tojássárgája
4 dl tej
A tetejére:
5 dl tejszín
Elkészítés:
A
tojásfehérjéket csipetnyi sóval kemény habbá verjük, apránként adagolva hozzá a
porcukrot. Óvatosan belekeverjük a sütőporos lisztet, és sütőpapíros (vagy
zsiradékkal kikent, liszttel megszórt) kb. 20 x 30 cm-es tepsiben, 180 °C-ra
előmelegített sütőben kb. 10-14 perc alatt megsütjük.
A
tojássárgájából, lisztből, vaníliás cukorból, porcukorból és tejből sűrű krémet
főzünk. A margarint/vajat a porcukorral felhabosítjuk, és összekeverjük a
kihűlt, főzött krémmel. Ezután a tésztára simítjuk. Végül a tetejére kenjük a
keményre vert tejszínhabot.