Oldalak

2014. október 28., kedd

Csirkecomb szőlővel




Egy gyors, őszi húsos étel receptjét hozom. A gyümölcsös-húsos ételek kedvelőinek biztosan elnyeri a tetszését.

Hozzávalók

    4 egész vagy 8 alsó csirkecomb
    napraforgó olaj
    sültcsirke fűszersó
    pár db pici hagyma egészben
    kb. 1 dl száraz fehérbor
    szőlő

Elkészítés:


    A megmosott, megtisztított csirkecombokat megszórjuk sültcsirke fűszersóval. Majd kevés olajat öntünk a sütőedény aljára, és szépen egymás mellé helyezzük a csirkecombokat. Aláöntjük a bort, és a combokra tesszük az egész hagymákat, majd 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, alufóliával lefedve.
    Félidőben (kb. 30 perc) a szőlőszemeket belerakjuk a combok közé, kissé még pároljuk, aztán levesszük a fóliát, és pirosra sütjük.
    Krumplipürével tálaljuk. 

Tojásfehérje-mentő süti



A gyermekeim nagyon szeretik a fánkot, így elég sokszor készül nálunk. Ebből következően elég sok tojásfehérje szokott kis poharakban gyűlni-gyűlni a hűtőben (fagyasztóban), aminek ez a püspökkenyér jó "fogyasztási" módja például.
A recept ötlete innen ered.
 
Hozzávalók:
30 cm-es őzgerincformához

8 db tojásfehérje
16 dkg porcukor
16 dkg finomliszt
6 dkg vaj
pici só
kb. 2 marék durvára vágott dió
kb. 2  marék aszalt sárgabarack
(ezenkívül bármi kerülhet bele, pl. csokidarabok, mazsola, más aszalt gyümidarabok)

Elkészítés:

Egy 30 cm-es őzgerincformát kikenünk zsiradékkal, majd meghintjük liszttel, a sütőt előmelegítjük (180 fok).
A vajat megolvasztjuk, a diót durvára aprítjuk, az aszalt sárgabarackot is feldaraboljuk. A lisztet összekeverjük a dióval, sárgabarackkal.
A tojásfehérjét pici sóval félig felverjük, majd hozzáadjuk a porcukrot, és kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a lisztes keveréket, majd az olvasztott vajat (ne legyen túl meleg), jól elkeverjük.
Az előkészített őzgerincformába öntjük a tésztát, és kb. 25-30 percig (tűpróbáig) sütjük.




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...