Hozzávalók 32 darabhoz:
50 dkg finomliszt
25 dkg fagyos vaj/margarin
1 csapott ek. só
1 dl tejföl
1 kk. kristálycukor
2,5 dkg élesztő
1+2 tojássárgája
32 db (füstölt) koktélvirsli
10 dkg trappista sajt
1 kk. olaj a kenéshez
Elkészítés:
A tésztához elmorzsoljuk a
lisztben a vajat/margarint, összekeverjük a sóval. A tejfölt meglangyosítjuk,
eldolgozzuk a cukorral, az élesztővel és 1 tojássárgájával, a liszthez adjuk,
összegyúrjuk, 4 cipót formálunk belőle.
Pihentetés nélkül 20-22 cm
átmérőjűkorongra nyújtjuk az egyik cipót, átlósan-csillagformán 8 gerezdre
vágjuk. A háromszögek alapjai felőli tésztarészekre 1-1 virslit fektetünk, majd
a csúcsok felé haladva szorosan feltekerjük. Sütőpapírral bélelt nagy tepsikre
sorakoztatjuk a kifliket, konyharuhával letakarjuk.
A másik 3 tésztacipót a fenti
módon formázzuk, megtöltjük, ½ órát kelni hagyjuk. A sajtot megreszeljük.
Elkeverjük az olajat a maradék 2 tojássárgájában, megkenjük vele a kiflik
tetejét, és megszórjuk a reszelt sajttal.
Betesszük a tepsiket a 180 fokra
előmelegített sütőbe, és 20-25 perc alatt aranysárgára sütjük a kifliket.
Ketchuppal, mustárral tálaljuk.
Frissen az igazi!