Ismét egy gyors, sütés nélküli desszertet ajánlok, amit bármilyen gyümölccsel elkészíthetünk.
Hozzávalók:
4 dl natúr joghurt (nagy doboz)
50 dkg tehéntúró
1 csomag vaníliás cukor
15 dkg kristálycukor
10 dkg margarin/vaj
3 púpos teáskanál zselatin (pl. Horváth Rozi por formájú, főzős)
idénygyümölcs szükség szerint kockákra vágva (télen pl. egy doboznyi őszibarack konzerv)
1,5 dl gyümölcslé (a befőtt leve)
babapiskóta
Elkészítés:
A túrót botmixerrel elkeverjük a joghurttal, vaníliás cukorral. A margarint habosra keverjük a kristálycukorral, majd jó alaposan hozzákeverjük a túrós-joghurtos masszát.
A gyümölcslében elkeverjük a zselatint, folyamatos kevergetés mellett felmelegítjük, hogy gyöngyözni kezdjen, de forralni nem szabad, mert nem fog megkötni! Langyosra hűtjük, miközben gyakran kevergetjük. Hogy biztosan ne legyenek benne zselatincsomók a sütiben, először a langyosra hűtött zselatinhoz keverjünk hozzá 3-4 evőkanál masszát, és csak utána adjuk a többihez. Keverjük bele a gyümölcsöket, és már önthetjük is a vízzel kiöblített formánkba, nálam ez egy műanyag gyűrűforma volt. Majd a tetejét kirakjuk babapiskótával, amit belenyomkodunk a masszába, hogy ne legyen kemény. Ez a kiborításkor majd az alja lesz.
Hűtőbe tesszük több órára (én előző este szoktam), és másnap tálaljuk.
óóó ez valami mennyei lehet és mellesleg gyönyörű!!
VálaszTörlésKöszönöm szépen!
TörlésNagyon szép.Finom is lehet.
VálaszTörlésFinom lehet.Csodálatos.Köszi
VálaszTörlésImádom pont ilyenkor amikor nem kell sütött használni,mindennél finomabb saját készítmény
VálaszTörlés