A „Süss, alkoss, díszíts!” (SAD) 7. fordulójára készítettem ezt a csupa csoki muffint. Az aktuális forduló háziasszonya a Katucikonyha blog írója, és a témája: klasszikusok új ruhában, azaz klasszikus sütemények, torták "újraöltöztetése" volt a feladat. Korábban már több édességet is "átruháztam", pl. készült már nálam zserbógolyó, Lúdláb alagút és Fekete-erdei meggyes alagút is. Most egy egyszerű muffinra maradt időm, amit már egy ideje szerettem volna kipróbálni!
Hozzávalók:
12 darabhoz
A tésztához:
10 dkg étcsokoládé
10 dkg margarin/vaj
2 tojás
15 dkg kristálycukor
10 dkg baracklekvár
15 dkg finomliszt
1 kiskanál sütőpor
A tetejére:
baracklekvár
A csokoládémázhoz:
10 dkg étcsokoládé
2 dkg margarin/vaj
5 dkg fehér csokoládé
1 evőkanál főzőtejszín
Elkészítés:
A muffintepsi mélyedéseit papírkapszlival kibéleljük (a szilikonos formát nem szükséges).
A darabokra tört csokoládét a margarinnal/vajjal együtt megolvasztjuk, vízgőz fölött. Majd félretesszük kihűlni.
A tojásokat a cukorral, egy robotgéppel habosra keverjük, majd fakanállal hozzádolgozzuk a margarinnal/vajjal olvasztott csokit és a baracklekvárt. A lisztet a sütőporral összeforgatjuk, és az előzőekhez keverjük.
A formákat ¾-éig megtöltjük a csokis masszával, majd előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 25-30 percig sütjük (tűpróbával ellenőrizzük!).
A kihűlt muffinokat baracklekvárral megkenjük, és behűtjük, hogy a máz könnyebben megdermedjen rajta. A csokoládémázhoz a darabokra tört étcsokoládét a margarinnal/vajjal vízgőz fölött fölolvasztjuk, és amikor langyosra hűlt, megkenjük vele a muffinok tetejét.
Közben a fehér csokit a tejszínnel felolvasztjuk, és a muffinok tetejére csurgatjuk.
Csodásan néznek ki és biztos vagyok benne, hogy nagyon finom is! :)
VálaszTörlésNagyon klasszak lettek :)))))
VálaszTörlésKöszönöm szépen, kedvesek vagytok!
VálaszTörlésGyönyörűek! Mentettem is a receptet, mert nálunk mindenki nagy Sacher-fun! :-)
VálaszTörlés