A legfinomabb piros bogyós gyümölcs sem maradhat ki abból, hogy fagyi készüljön belőle, mégpedig fagylaltgép nélkül. A hozzávalók, elkészítés ugyanaz, mint a ribizli- és eperfagyinál, nagyon megszerettem ezt a főzés nélküli gyors gyümölcsfagyit.
Hozzávalók:
1 bögre (=2 dl) málna
1 bögre natúr joghurt
fél bögre cukor (ízléstől és a gyümölcs édességétől függően)
pár csepp citromlé
Elkészítés:
A megtisztított málnát pépesítsük, öntsük hozzá a joghurtot és a cukrot, majd csurgassunk rá pár csepp citromlevet, és jól turmixoljuk össze az egészet. Tegyük műanyag dobozba, majd be a fagyasztóba, időnként kevergessük át, pár óra múlva már tálalható is.
Fontos, hogy a fogyasztás előtt kb. 10 perccel vegyük ki a mélyhűtőből (ez attól is függ, mennyire van meleg), ne legyen annyira „kockára” fagyva, szebben lehet akkor gombócolni.
Ha egy kicsit krémesebbre vágyunk, akkor a joghurt helyett tejszínnel készítsük: azt habbá verve adjuk a pépes málnához, a többi ugyanaz, mint a diétásabb változatnál.
De klassz a mézes kehelyben (gondolom mézes?:). Az utolsó fotón pedig picit olvadozva nagyon kívánni való ez a fagyi! :P
VálaszTörlésKöszönöm szépen:-)! Nem mézes, de finom volt az ostyakehely, édesítővel készült, Aldiban vásároltam. Hát, igen, nagyon meleg vot, hamar olvadt a fagyi:-)!
Törlés