Oldalak

2013. december 27., péntek

Vaníliás kifli - adventi aprósütemény a hagyomány jegyében




Hozzávalók:
Kb. 35 darabhoz:

    20 dkg Rama
    10 dkg porcukor + a szóráshoz
  1 cs (Bourbon) vaníliás cukor/1 rúd vanília kikapart belseje
    1 tojás
    5 dkg darált mandula (esetleg dió)
    25 dkg finomliszt

Elkészítés:
  1. A margarint szobahőmérsékletűre melegítjük, hozzáadunk egy csipet sót, a porcukor felét, a vaníliás cukrot/vaníliarúd kikapart belsejét, és habosra keverjük. Beleütjük a tojást, és tovább habosítjuk.
  2. A porcukor másik felét összekeverjük a darált mandulával, a liszttel együtt a masszához adjuk, és sima tésztává dagasztjuk. 3 cm átmérőjű rudat sodrunk belőle, alufóliába csomagoljuk, és kb. 1 órán át a hűtőben pihentetjük. Ha túl lágy lenne a tészta, akkor csak cipót formáljunk, és úgy tegyük a hűtőbe (ekkor az lehet a hiba, hogy túlmelegedtek a hozzávalók).
  3. A sütőt előmelegítjük. A tepsit kibéleljük sütőpapírral.
  4. A tésztarudat kisujjnyi vastag darabokra vágjuk, megsodorjuk, és kifliket formázunk belőle, melyeket a tepsire rakunk.
  5. 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 12 perc alatt aranysárgára sütjük. Még melegen jól megszórjuk porcukorral. 
 
Jól záródó dobozban sokáig eláll, ha esetleg szeretnénk jó előre megsütni.
 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...