Oldalak

2012. szeptember 24., hétfő

Rozmaringos csirke tepsiben sült ratatouille-jal





Ratatouille (ejtsd: ratatui) padlizsánnal és sokféle zödséggel készülő hagyományos francia egytálétel. Szokás „mediterrán lecsónak” vagy "francia lecsónak" is hívni.
Valamikor nyáron készítettem el ezt a tepsis fogást, nagyon finom volt. Különösebben nem igényeltük hozzá a krumplit, amit a Magazinban ajánlottak.

Hozzávalók:

1 padlizsán nagyobb darabokra vágva
2 db cukkini, félbevágva, szeletelve
1-1 sárga, zöld és piros húsú paprika kimagozva, kisebb darabokra vágva
2 tk. apróra vágott friss rozmaring + 4 kis ág
2 nagy gerezd fokhagyma összezúzva
3 ek. olívaolaj
4 bőr nélküli csirkemellfilé
25 dkg apró szemű vagy koktél paradicsom

Elkészítés:

A sütőt 180 fokra melegítsük elő. Tegyük nagy tepsibe a padlizsánt, a cukkinit, a paprikákat, a vágott rozmaring és a fokhagyma felével. Sózzuk, borsozzuk, majd locsoljuk meg 2 evőkanál olívaolajjal. Forgassuk össze, majd terítsük szét. Süssük 20 percig.


 
Közben keverjük össze a maradék rozmaringot, fokhagymát és olajat. Irdaljuk be a csirkemelleket 4-5 helyen, és dörzsöljük bele az ízesített olajat. Tegyük hűtőszekrénybe 15 percre.
Miután a zöldségek 20 percig sültek, adjuk hozzá a paradicsomot is. Toljuk félre a zöldségeket, hogy elférjenek a húsok is. Sózzuk meg a húst, majd fektessünk mindegyik csirkemellre 1-1 rozmaringágat. 



Süssük további 20 percig, amíg a csirke átsül, és a zöldségek enyhén karamellizálódnak.
Tálalhatjuk főtt vagy sült (új)burgonyával.

Tipp: ha nincs friss rozmaringunk, akkor használhatunk szárítottat is, de ne feledjük, hogy a szárított zöldfűszerek aromája intenzívebb, ezért kevesebb kell belőlük.

A recept a BBC GoodFood 2012. júniusi számából származik. 




5 megjegyzés:

  1. Isteni lehet!!! Nagyon szeretem a padlizsánt :)

    VálaszTörlés
  2. Csak nyelek nagyokat! Egyszerű és nagyszerű,nagyon gusztusosra sikerült!:-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen:-)! Jöhetne ismét a nyár, hogy ennyi finomság teremjen!

      Törlés
  3. Ez nagyon, nagyon :) Köszi a receptet, ki fogom próbálni.
    Ha van kedved, ugorj be hozzám, hátha találsz neked tetsző ötleteket :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...