Ratatouille
(ejtsd: ratatui) padlizsánnal és sokféle zödséggel készülő hagyományos francia egytálétel. Szokás „mediterrán lecsónak” vagy "francia lecsónak" is hívni.
Valamikor nyáron készítettem el ezt a tepsis fogást, nagyon finom volt. Különösebben nem igényeltük hozzá a krumplit, amit a Magazinban ajánlottak.
Valamikor nyáron készítettem el ezt a tepsis fogást, nagyon finom volt. Különösebben nem igényeltük hozzá a krumplit, amit a Magazinban ajánlottak.
Hozzávalók:
1
padlizsán nagyobb darabokra vágva
2
db cukkini, félbevágva, szeletelve
1-1
sárga, zöld és piros húsú paprika kimagozva, kisebb darabokra vágva
2
tk. apróra vágott friss rozmaring + 4 kis ág
2
nagy gerezd fokhagyma összezúzva
3
ek. olívaolaj
4
bőr nélküli csirkemellfilé
25
dkg apró szemű vagy koktél paradicsom
Elkészítés:
A
sütőt 180 fokra melegítsük elő. Tegyük nagy tepsibe a padlizsánt, a cukkinit, a paprikákat, a vágott rozmaring és a fokhagyma felével. Sózzuk, borsozzuk,
majd locsoljuk meg 2 evőkanál olívaolajjal. Forgassuk össze, majd terítsük
szét. Süssük 20 percig.
Közben
keverjük össze a maradék rozmaringot, fokhagymát és olajat. Irdaljuk be a
csirkemelleket 4-5 helyen, és dörzsöljük bele az ízesített olajat. Tegyük hűtőszekrénybe
15 percre.
Miután
a zöldségek 20 percig sültek, adjuk hozzá a paradicsomot is. Toljuk félre a
zöldségeket, hogy elférjenek a húsok is. Sózzuk meg a húst, majd fektessünk
mindegyik csirkemellre 1-1 rozmaringágat.
Süssük további 20 percig, amíg a
csirke átsül, és a zöldségek enyhén karamellizálódnak.
Tálalhatjuk
főtt vagy sült (új)burgonyával.
Tipp:
ha nincs friss rozmaringunk, akkor használhatunk szárítottat is, de ne
feledjük, hogy a szárított zöldfűszerek aromája intenzívebb, ezért kevesebb
kell belőlük.
A recept a BBC GoodFood 2012. júniusi számából származik.
Isteni lehet!!! Nagyon szeretem a padlizsánt :)
VálaszTörlésKöszönöm:-)!
TörlésCsak nyelek nagyokat! Egyszerű és nagyszerű,nagyon gusztusosra sikerült!:-)
VálaszTörlésKöszönöm szépen:-)! Jöhetne ismét a nyár, hogy ennyi finomság teremjen!
TörlésEz nagyon, nagyon :) Köszi a receptet, ki fogom próbálni.
VálaszTörlésHa van kedved, ugorj be hozzám, hátha találsz neked tetsző ötleteket :)