Ezt a tésztát nem szükséges keleszteni, csupán az élesztőt kell felfuttatni, és már készülhet is gyorsan a pizza.
Hozzávalók:
Tésztához:
3 dl tej
1 kk. cukor
6 ek. napraforgóolaj
kb. 3 bögre finomliszt (1
bögre = kb. 3 dl)
4 dkg friss élesztő
4 dkg friss élesztő
kevés só
Pizzaszószhoz:
1 nagy doboz
paradicsompüré (14 dkg) vagy 40 dkg hámozott friss (vagy konzerv) paradicsom
só, pici kristálycukor
2 gerezd fokhagyma áttörve
oregano, bazsalikom
Elkészítés:
1
dl tejet felmelegítünk, beleteszünk 1 kávéskanál cukrot, belemorzsoljuk az
élesztőt, felfuttatjuk.
A
lisztet, olajat, sót egy tálba tesszük, megmelegítjük a maradék tejet is, és
hozzáadjuk az előzőekhez, majd a felfuttatott élesztőt is. Összegyúrjuk, és
azonnal nyújthatjuk is, nem kell a tésztát keleszteni.
A
sütőt 220 fokra előmelegítjük. Olajjal kikenjük a sütőformát (a teflont nem kell), belefektetjük,
nyomkodjuk a tésztát úgy, hogy a közepén vékonyabb, a peremén pedig vastagabb
legyen. A tésztalapot és a peremét villával megszurkáljuk, vékonyan megkenjük
olívaolajjal, az elkészített pizzaszósszal, és a kívánság szerinti feltétekkel
megpakoljuk. Végül nem sajnáljuk róla a reszelt sajtot. A feltéttől függően
20-30 percig sütjük.
Ez
a mennyiség 1 nagy (gáz)tepsihez, vagy 2 db 24-26 cm átmérőjű pizzához
elegendő.
Pizzaszósz elkészítése:
Pizzaszósz elkészítése:
Ha egész paradicsomokat használunk, akkor pürésítjük, majd összekeverjük a hozzávalókat.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése