Oldalak

2014. május 12., hétfő

Pikk-pakk pizza


Ezt a tésztát nem szükséges keleszteni, csupán az élesztőt kell felfuttatni, és már készülhet is gyorsan a pizza.
 
Hozzávalók:

Tésztához:

3 dl tej

1 kk. cukor

6 ek. napraforgóolaj

kb. 3 bögre finomliszt (1 bögre = kb. 3 dl)
4 dkg friss élesztő

kevés só



Pizzaszószhoz:

1 nagy doboz paradicsompüré (14 dkg) vagy 40 dkg hámozott friss (vagy konzerv) paradicsom

só, pici kristálycukor

2 gerezd fokhagyma áttörve


oregano, bazsalikom



Elkészítés:
1 dl tejet felmelegítünk, beleteszünk 1 kávéskanál cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, felfuttatjuk.

A lisztet, olajat, sót egy tálba tesszük, megmelegítjük a maradék tejet is, és hozzáadjuk az előzőekhez, majd a felfuttatott élesztőt is. Összegyúrjuk, és azonnal nyújthatjuk is, nem kell a tésztát keleszteni.

A sütőt 220 fokra előmelegítjük. Olajjal kikenjük a sütőformát (a teflont nem kell), belefektetjük, nyomkodjuk a tésztát úgy, hogy a közepén vékonyabb, a peremén pedig vastagabb legyen. A tésztalapot és a peremét villával megszurkáljuk, vékonyan megkenjük olívaolajjal, az elkészített pizzaszósszal, és a kívánság szerinti feltétekkel megpakoljuk. Végül nem sajnáljuk róla a reszelt sajtot. A feltéttől függően 20-30 percig sütjük.

Ez a mennyiség 1 nagy (gáz)tepsihez, vagy 2 db 24-26 cm átmérőjű pizzához elegendő.

Pizzaszósz elkészítése:
Ha egész paradicsomokat használunk, akkor pürésítjük, majd összekeverjük a hozzávalókat.  







 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...