Még mindig tombol az eperszezon, legalábbis nálam, mert a napokban kezdett el érni a kertben! Sajnos, egyszerre nem nagy mennyiségnek örvendhetünk, de egy-két gombócra való akad minden nap.
Ezt a receptet a Nők Lapja Konyha 100 legjobb süteménye c. könyvben találtam, az édesítésen változtattam kicsit.
Hozzávalók:
Kb. 12 db gombóchoz:
40 dkg tehéntúró
2 evőkanál tejföl
1 (bio) citrom reszelt héja
3 csomag vaníliás cukor
2 evőkanál porcukor
5 dkg búzadara
kis méretű eprek a töltéshez (20-25 dkg)
kókuszreszelék vagy apróra vágott dió, mogyoró a beforgatáshoz
Elkészítés:
A túrót, a tejfölt, a reszelt citromhéjat, a vaníliás cukrot, a porcukrot és a búzadarát alaposan összedolgozzuk, és legalább 3 órára, de ha tehetjük, akkor egy egész éjszakára tegyük hűtőbe. Ezalatt a búzadara jól megduzzad, így jól formázható masszát kapunk.
Formázáskor a tenyerünkbe veszünk egy-egy adagot a masszából, belenyomunk egy szem megtisztított egész epret, golyót formálunk, majd beleforgatjuk a kókuszba vagy más tetszés szerinti forgácsba.
Tölthetjük meggyel, sárgabarackkal vagy egyéb magozott gyümölccsel is.
Oh, istenem, ez nagyon finom, lehet. Gyönyörű színösszeállítás :)
VálaszTörlésKöszönöm szépen! Bizony, a piros gyümölcsök nagyon jól mutatnak bármiben.
TörlésMár a fb-on is megcsodáltam. Nagyon klassz recept. :)))
VálaszTörlésKöszönöm:-)!
Törlés