Ezt a gyorsan elkészülő tészta ételt a Delimano online receptverseny toszkán hetében készítettem el. Mi is teszi ezt az ételt toszkánná, pontosabban olasszá? Igen, a mascarpone!
Hozzávalók:
A mascarpone szarvasmarha eredetű tejszínből préselés nélkül készült, túró állagú, sótlan, nyers olasz lágysajt. Fehér színű, krémes, héjatlan. Általában nem önmagában, saját ízéért fogyasztják, hanem más, édes vagy sós, átütő ízű adalékokat hozzákeverve: desszertek alapanyaga – világszerte ismertté a tiramisu tette –, vagy kék nemespenészes lágysajttal szendvicseken feltét.
25 dkg gomba
25 dkg mascarpone
50 dkg Farfalloni (lepke tészta)
10 dkg zöldborsó
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
olívaolaj
kakkukfű, bazsalikom, só
A lepke tésztát sós vízben fogkeményre kifőzzük.
Kevés olívaolajon megfutattjuk a felkockázott vöröshagymát és a felaprított fokhagyma gerezdeket, majd rádobjuk a felszeletelt gombát és a zöldborsót. Megszórjuk kakukkfűvel, bazsalikommal és megsózzuk. Amint elkészül a ragunk (pár perc), hozzákeverjük a mascarponét (ezzel már nem főzzük). Ráöntjük a mascarponés ragut a tésztára és Canestrato (parmezán jellegű) sajttal megszórjuk, és melegen tálaljuk.
Ez a tésztám megjelent a Villámgyors ételek könyve c. kiadványban is, amiről hamarosan beszámolok!
Nagyon guszta ez az étel is, mint minden, amit készítesz!! Gratula a könyvben való megjelenéshez is!!!! Kíváncsian várom a beszámolót!!!:)
VálaszTörlésKöszönöm szépen Marika!
TörlésEz nagyon jó, szeretem az ilyeneket! Gratulálok a tésztád sikeréhez! Puszi
VálaszTörlésBizony, nagyon hasznosak tudnak lenni egy-egy sietős napon! Köszönöm szépen! Puszi!
Törlés