A Szega Foods egy kreatív receptversenyt rendezett nemrégiben. A játék lényege az volt, hogy a Szega Foods saját márkás termékeiből a következőkből legalább 3 dolognak szerepelnie kellett az általunk megalkotott ételben:
- sajtok
- fűszerek
- olívaolajok
- lekvárok
- balzsamecetek
A camembert jutott legelőször eszembe mint alkotóelem, ezt a férjem nagyon szereti, de eddig még csak rántott változatban készítettem el. A többi pedig már jött magától... A végeredmény jónak ítéltetett a tesztalany által, valamint a Szega Foods szakmai zsűrije szerint is, mivel bekerültem az első 10-be, és ezzel nyertem egy belépőt az OTP Klub Gourmet Fesztiválra. A zsűri tagjai: Farkas Viktória, Gyepes Gabojsza és Havas Dóra gasztrobloggerek voltak.
Hozzávalók:
4 főre
4 szelet csirkemellfilé
22,5 dkg Camembert Liguel
8 db réteslap
25 dkg csiperke gomba
20 dkg aszalt vörös áfonya
vörösbor
2-3 evőkanál erdei gyümölcs lekvár
1 teáskanál étkezési keményítő
olívaolaj
őrölt feketebors, só, kakukkfű, sültcsirke fűszer
csipetnyi őrölt gyömbér, őrölt szegfűszeg és fahéj
pár szál snidling vagy újhagyma szára
egy-két teáskanál tejföl
Elkészítés:
A gombát tisztítás után apróra vágjuk, és egy kevés olívaolajon megpároljuk. Sóval, őrölt feketeborssal és kakukkfűvel ízesítjük. Ha a levét elfőtte, levesszük a tűzről, és félretesszük, amíg nem kerül sorra.
A megtisztított csirkemellfiléket bedörzsöljük sültcsirke fűszerrel, kicsit állni hagyjuk.
Ezalatt elkészítjük a rétesbatyukat. Kikeverünk egy-két teáskanál tejfölt olajjal, ezzel fogjuk megkenni a réteslapokat. Kiterítünk egy réteslapot, félbehajtuk, megkenjük a tejfölös olajjal, majd ismét félbehajtjuk, így egy negyed réteslap marad a batyu készítésére. A négyzet közepére elhelyezünk egy camembert darabot, majd rákanalazunk a gombából, és felhatjuk a négy sarkát, összekötjük snidlinggel.
Így járunk el a maradék 7 batyunál is. Tűzálló tálba sorakoztajuk a batyukat, és aranybarnára pirítjuk őket 180-190 fokos előmelegített sütőben.
Amíg sülnek a batyuk, elkészítjük az áfonyaszószt. Az aszalt áfonyát egy lábasba tesszük, felöntjük vörösborral, hozzáadjuk az erdei gyümölcs lekvárt, fűszerezzük fahéjjal, szegfűszeggel és gyömbérrel. Felforraljuk, majd egy teáskanál étkezési keményítővel besűrítjük. A szószt melegen tartjuk tálalásig.
Gratulálok:) És köszönöm még egyszer:) Nemsokára találkozunk:)
VálaszTörlésKöszönöm szépen:-)! Igeeeeen, már nagyon várom!
VálaszTörlésNálam ez tuti befutó!! :-)
VálaszTörlésKöszönöm szépen, nagyon kedves vagy teller-cake:-)!
TörlésGratulálok:) Nagyon jól néz ki:)
VálaszTörlésKöszönöm szépen, Helga! Ízlett is, bár én a camembert-rel kissé hadilábon állok!
Törlés