Egy újabb hűsítő "nyalat", amely egyben a ribizlis finomságok sorát gyarapítja.
Az eperfagyihoz hasonlóan készül, nagyon egyszerű, gyors fagyi, melyhez nem szükséges még fagylaltgép sem.
Hozzávalók:
1 bögre (=2 dl) megtisztított, leszemezett ribizli
1 bögre joghurt
fél bögre cukor (ízlés szerint lehet több is, mivel a ribizli fanyarabb, mint az eper)
pár csepp citromlé
Elkészítése:
A megtisztított ribizlit (magokkal együtt hagyjuk)pépesítsük, öntsük hozzá a joghurtot és a cukrot, majd csurgassunk rá pár csepp citromlevet, és jól turmixoljuk össze az egészet.
Tegyük be a fagyasztóba, időnként kevergessük át, pár óra múlva már tálalható is. Fontos, hogy a fogyasztás előtt kb. 10 perccel vegyük ki a mélyhűtőből, ne legyen annyira „kockára” fagyva.
Ha egy kicsit krémesebbre vágyunk, akkor a joghurt helyett tejszínnel készítsük: azt habbá verve adjuk a pépes ribizlihez, a többi ugyanaz, mint a diétásabb változatnál.
Hm, ezt imádnám, ribizli minden mennyiségben jöhet :)
VálaszTörlésúúú, Anim ez mennyei.)
VálaszTörlésKöszönöm szépen:-)! Gyorsan össze lehet dobni, na jó, a szemezgetést leszámítva:-)!
VálaszTörlésNagyon guszta!
VálaszTörlésKöszönöm szépen:-)!
Törlés