Oldalak

2012. június 20., szerda

Ribizlifagyi (fagylaltgép nélkül)


Egy újabb hűsítő "nyalat", amely egyben a ribizlis finomságok sorát gyarapítja.

Az  eperfagyihoz hasonlóan készül, nagyon egyszerű, gyors fagyi, melyhez nem szükséges még fagylaltgép sem.

Hozzávalók:

1 bögre (=2 dl) megtisztított, leszemezett ribizli
1 bögre joghurt
fél bögre cukor (ízlés szerint lehet több is, mivel a ribizli fanyarabb, mint az eper)
pár csepp citromlé

Elkészítése:

A megtisztított ribizlit (magokkal együtt hagyjuk)pépesítsük, öntsük hozzá a joghurtot és a cukrot, majd csurgassunk rá pár csepp citromlevet, és jól turmixoljuk össze az egészet.
Tegyük be a fagyasztóba, időnként kevergessük át, pár óra múlva már tálalható is. Fontos, hogy a fogyasztás előtt kb. 10 perccel vegyük ki a mélyhűtőből, ne legyen annyira „kockára” fagyva.
Ha egy kicsit krémesebbre vágyunk, akkor a joghurt helyett tejszínnel készítsük: azt habbá verve adjuk a pépes ribizlihez, a többi ugyanaz, mint a diétásabb változatnál.









5 megjegyzés: