Ennek a fánknak előre meg volt írva a sorsa: a nagyfiam a BBC GoodFood magazin januári számában rábökött, hogy ezt bizony készítsem el! Később kiderült, hogy a két fiam már tulajdonképpen egy aktuális rajzfilmből imeri is ezt a fánkot. Mit vigyek az elsőszülöttem farsangi bulijára csemegének c. kérdés így egyhamar megoldódott. Azt hiszem, keveset pakoltam, mert a fiam állítása szerint nagyon hamar elfogyott :-)!
A nagyfiam már felsős, így náluk már nem volt jelmezes felvonulás, hanem minden osztály egy kis műsort adott elő, amely versenyre ment. Ők egy zumba koreográfiát "dobtak össze", és 4. helyezést értek el. Külön meglepetés volt számomra, hogy megtudjam, nem is olyan rosszul mozog a fiam, mint ahogyan ő elő szokta adni a tánc témát. Hiába, már megyünk a kamaszkorba :-)!
A
churros Spanyolországban, Dél-Amerikában
és a világ számos országában örvend nagy népszerűségnek. Hosszúkás formáját úgy
kapja, hogy habzsákból nyomjuk a forró olajba. Forró csokiba vagy nutellás
csokiba mártva, vagy fahéjjal megszórva
az igazi.
Hozzávalók:
A tésztához:
250
ml tej
50
g vaj
20
g cukor
150
g finomliszt
¼
kk. só
5
tojás
A csokoládés mártogatóhoz:
100
ml tejszín
100
g min. 60 %-os csokoládé
1
csipet fahéj
Elkészítés:
A
tejet a vajjal, a cukorral, a sóval forraljuk fel, majd a lisztet beleszórva
pár perc alatt főzzük sűrű masszává, azaz „égessük” meg (egy égetett/forrázott
tésztáról van szó, mint pl. a képviselőfánk).
Vegyük
le a tűzről, majd egyenként üssük bele a tojásokat, és keverjük el alaposan.
A
masszát töltsük csillagcsőrös habzsákba, és ebből nyomjunk forró olajba hosszú
csíkokat. Oldalanként egy-két perc alatt ropogósra sülnek.
A
forró csokoládéhoz forrósítsuk fel a tejszínt, majd olvasszuk bele a
csokoládét, és ízesítsük a fahéjjal.
A
meleg fánkokat a forró csokoládéba mártva tálaljuk.
Nagyon ínycsiklandó!
VálaszTörlésKöszönöm szépen!
TörlésMár régóta ki szeretném próbálni, lehet itt az ideje! :))
VálaszTörlésRemélem, sikerült egy lökést adnom :-)?
TörlésNagyon finom lehet! Én is kinéztem már magamnak!
VálaszTörlésViki, egy pár fánkot én is talonban tartok még, lesz farsang jövőre is. Bár, nálunk ez nincs ilyenhez kötve :-)!
Törlésúhh.nagyon jól néz ki.:)
VálaszTörléskövetnél engem?
www.beautyandfashion-makeup.blogspot.com
nekem is lett egy főzős blogom :P
Szia Ibolya! Köszönöm szépen! Ezt a blogodat már követem, de ez nem a főzős, nem?
Törlés