Tavaly valamikor a farsangi időszakban sütöttem meg ezt a finomságot. Fogalmam sincs, miért ez a neve, de ha már farsangi, akkor jöjjön most! A recept az egyik Csábító házi sütemények c. könyvemből származik. A tésztája tulajdonképpen egy omlós/linzertészta, nagyon ízletes lesz végeredmény.
Hozzávalók:
Tésztához:
30 dkg finomliszt
25 dkg vaj/ Rama
1 cs sütőpor
1 db tojás
2 ek cukor
Töltelékhez:
25 dkg cukor
25 dkg darált mandula (vagy dió)
1 tk őrölt fahéj
1 db citrom
5 dkg mazsola (az enyém mazsola nélküli
változat)
Tetejére:
vaníliás porcukor
Elkészítés:
A vajat/a margarint a liszttel, sütőporral,
tojással és cukorral jól eldolgozzuk. Két egyenlő részre osztjuk. Kinyújtjuk a
lapokat tepsi nagyságúra (21*31 cm), az egyiket a tepsibe tesszük, amit előtte zsiradékkal megkentünk, és liszttel megszórtunk.
A cukorból és a citrom levével sűrű
szirupot főzünk, majd hozzáadjuk a darált mandulát, az őrölt fahéjat, a
tisztított mazsolát és a citrom reszelt héját.
Ezt a tölteléket az alsó tésztalapra
tesszük, majd befedjük a másik kinyújtott lappal. Villával megszurkáljuk,
180 fokra előmelegített sütőben, kb. 35 perc alatt készre sütjük.
Tetszés szerint szeleteljük, és vaníliás
porcukorral bőven megszórjuk.
Nagyon guszta, biztos ki fogom próbálni dióval! Köszi a receptet! :)
VálaszTörlésMa megsütöttem, és nagyon finom lett! :)
VálaszTörlésKedves Ditti! Köszönöm szépen, és nagyon örülök, hogy nyújtót ragadtál a fotó láttán. Ha gondolod, el is küldheted nekem mail-ban, vagy a fb oldalamra felteheted a süti fotóját! Szép hétvégét kívánok!
Törlés:) a blogomra is feltöltöm majd, természetesen a blogodat forrásként megjelölve. Megkereslek facebookon is, és oda is elküldöm majd a fotót! :) Még egyszer nagyon köszönöm a receptet!
VálaszTörlés