Oldalak

2014. december 23., kedd

Mákosguba-torta


Hozzávalók:

  • 1 csipet vaj
  • 1 csipet fahéj
  • 7 dl tej
  • 10 dkg porcukor
  • 2 db vaníliás cukor
  • 20 dkg darált mák
  • csipet zsemlemorzsa
  • 3 dl habtejszín
  • 8-10 db szikkadt kifli

Elkészítés:

A tejet felforraljuk a vaníliás cukorral. Ízesítsük egy csipetnyi fahéjjal.
A szikkadt kifliket vékonyan karikázzuk fel, tegyünk egy nagy tálba egy réteg kiflit, csurgassunk rá tejet, szórjuk meg a porcukorral összekevert mákkal, majd újabb réteg kifli következik, és ezt végezzük mindaddig, amíg el nem fogy az alapanyag. A rétegek közé helyezhetünk almaszeleteket.

Egy 26 cm-s átmérőjű tortaformát kenjünk ki vajjal, szórjunk az aljára morzsát, majd tegyük bele a mákos gubát. Jól nyomkodjuk le, hogy ne maradjon közte levegő. 180 fokra előmelegített sütőben 20-30 percig süssük. Hogy ne száradjon ki, tegyünk rá alufóliát.


Majd hagyjuk kihűlni, emeljük le róla a tortakarikát.


A tejszínhabot verjük fel, kenjünk rá egy réteget a mákosguba-tortára, majd díszítsük tovább tetszés szerint. Jól behűtve, tortaként tálaljuk.






1 megjegyzés:

  1. Mi is imádjuk, bár kicsit másképp csinálom. :-) Nagyon boldog ünnepeket Nektek!

    VálaszTörlés