Oldalak

2017. január 22., vasárnap

Gesztenyés álom - sütés nélkül



Hozzávalók:
Vaníliás krémhez:
  • 3 tasak (főzős) vaníliás pudingpor
  • 9 dl tej
  • 25 dkg margarin vagy vaj
  • 15 dkg porcukor
 Gesztenyés alaphoz:
  • 50 dkg gesztenyemassza
  • 25 dkg darált keksz
  • 15 dkg puha margarin vagy vaj
  • rumaroma
A babapiskóták előkészítéséhez:
  • 1 csomag babapiskóta
  • 1 dl feketekávé
  • 2 dl tej
  • rumaroma
Díszítéshez:
  • 2 dl habtejszín
 
Elkészítés:
Elkészítjük a krémet: a vaníliás pudingot megfőzzük. A margarint/vajat habosra keverjük a porcukorral, majd hozzákeverjük a kihűlt pudinghoz.
A gesztenyés alaphoz összegyúrjuk a hozzávalókat, ízlés szerint hozzáadva rumaromát.
Egy 25 cm*35 cm-es tepsi aljába belenyomkodjuk a gesztenyés alapot.
Erre rákenjük a vaníliás krém felét. A kávés tejben egyenként megforgatjuk a babapiskótákat, és sorban lerakjuk a krémre. Végül a babapiskótákat befedjük a vaníliás krémmel.
Felverjük a tejszínhabot, és a süti tetejére kenjük.
Díszíthetjük a tetejét kakaóporral, csokireszelékkel.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése