Oldalak

2015. január 17., szombat

Gyors joghurtos fánk


Elkezdődött a farsangi szezon, sorra előkerülnek a különféle fánkok. Ez a gyorsan elkészülő joghurtos fánk akár egy hétköznapon is elkészülhet vacsorára.



Hozzávalók:

35 dkg finomliszt
40 dkg natúr vagy gyümölcsjoghurt
csipet só
2-3 ek. cukor (cukrozott gyümölcsjoghurt esetében kevesebb)
1 cs. sütőpor
2 teáskanál szódabikarbóna
1 cs. vaníliás cukor
sütéshez: napraforgó olaj

Elkészítés:

Összekeverjük a joghurtot a cukrokkal és a sóval. A liszthez hozzáadjuk a sütőport, szódabikarbónát, jól elkeverjük, majd a cukros joghurthoz hozzáadva elvegyítjük. 



A tésztát kanál segítségével beleszaggatjuk a felhevített olajba, kisütjük mindkét oldalukat.




 
Porcukorral meghintve, csoki öntettel vagy lekvárral tálalhatjuk.





1 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...