Oldalak

2012. október 6., szombat

Receptkönyvben újból a receptjeim



Harmadik alkalommal sikerült bekerülnöm a helyi napilap (Fejér Megyei Hírlap) kiadója, a Pannon Lapok Társasága által megjelentetett receptkönyvbe. A sorozat immáron hetedik könyvének témája: táplálékallergiában szenvedők, vegetáriánusok részére elkészíthető ételek. Bennünket ez szerencsére nem érint közelről, de azért akad egy-két olyan étel, amit a reform irányzat felé kacsintgatva kipróbáltam. Viszont sok szerzőtársamnak nap mint nap meg kell küzdenie azzal a problémával, hogy gyermekének, unokájának, más családtagjának - figyelembe véve a táplálékallergiáját -, minden nap változatos, finom ételt varázsoljon az asztalra. Ami - lássuk be - nem könnyű feladat, sokszor éveken át tartó kísérletezgetés eredménye egy-egy jól sikerült gluténmentes pizza vagy tojásmentes pogácsa megalkotása.

Ehhez a receptversenyhez érkezett be a legnagyobb számú recept (900 db - 4 megyéből), ami mutatja azt is, hogy sajnos manapság sokakat érint valamilyen formában a táplálékallergia. Ebből a receptdömpingből kb. 200 recept került beválogatásra a könyvbe, én 5 recepttel szerepelek benne.


Tojásmentes epres tiramisu


Minden egyes szakácskönyv megjelenése előtt a szerzők/receptbeküldők részére egy ünnepélyes könyvátadót rendeznek, ahol a főszerkesztőtől egy-egy tiszteletpéldányt vehetünk át. Így volt ez most is, bár a résztvevők száma kevesebb volt, mint az elmúlt alkalommal.

Az ünnepélyes könyvátadóról szóló cikket itt olvashatjátok.

A receptkönyv (a korábbi kiadványokkal együtt) a Hírlap ügyfélszolgálati irodáiban, valamint a kézbesítőknél kapható, továbbá a megyei napilapokban található szelvényen rendelhető meg. 



2 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...