Oldalak

2012. december 17., hétfő

Rénszarvas muffinok


Ismét egy muffin, amit most a Jam főzőiskolában készítettünk a karácsonyi ajándékkurzuson. Előtte azonban "tartottam" egy főpróbát: a középsőm szülinapjára ezt sütöttem, ezekkel kínálta meg az osztálytársait a nagy napon az iskolában. Nagyon tetszett és ízlett a gyerekeknek, volt, aki már azt kérdezte a kisfiamtól, hogy fent van-e már a receptje a Facebookon (blogot még nem olvasnak, bár ki tudja!)? Na, most már ott lesz, ki lehet próbálni otthon is :-)!

Hozzávalók:
12 darabhoz

A tésztához:

20 dkg finomliszt
8 dkg barna cukor
10 dkg olvasztott vaj
fél csomag sütőpor (6 g)
2 egész tojás
1 csomag vaníliás cukor
1 dl hideg tej
csipet só
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor

Csokoládékrémhez:

20 dkg étcsokoládé
1 dl tejszín
3 dkg vaj

Díszítéshez:

perecek a szarvaknak
kisebb sütik(pl. Amaretto keksz)
cukorkák (pl. franciadrazsé)
csokoládés dekortoll

Elkészítés:

A lisztet szitáljuk össze a kakaóporral. A kakaós lisztet, a sütőport, a sót, a vaníliás cukrot egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a tojást, tejet és az olvasztott vajat, és simára keverjük.
A tésztát elosztjuk a kapszlival bélelt muffinformában (szilikonos esetén nem kell) kb. ¾-éig töltsük, mert nőni fognak. 170 fokra előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük. Sütés után hagyjuk kihűlni.
A csokoládékrémhez az étcsokoládét gőz felett felolvasztjuk, gyors mozdulatokkal hozzákeverjük a tejszínt, végül elkeverjük benne a puha vajat. Hűvös helyre tesszük, hogy kihűljön, de ne hűtőbe, utána díszíthetjük vele a süteményeket. 
Nyomózsákkal vagy kanál segítségével megkenjük a muffinok tetejét. Ráragasztjuk a pereceket szarvként, alá fehér drazséból a két szemet. A kis kerek sütikből lesz a pofikája, a közepére pöttyintünk egy kicsit a dekortollal, és odaillesztjük drazséból az orrot. A szemeket is dekorálhatjuk még a dekortollal a fotók szerint.

(A muffin és krém receptje a Nők Lapja Konyha 100 legjobb süteménye c. könyvben található. A dekorációs ötlet innen: www.withsprinklesontop.net)
 















5 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...