Oldalak

2013. január 14., hétfő

Velencei tésztafánk



Tavaly a farsangi szezonban kipróbáltam egy-két különlegesebb fánkot is, ez most egy külföldi "példány". Az íze hasonlít a magyar csörögére (forgácsfánkra). A középsőm elnevezte "vonalfánknak", úgyhogy azóta ez rajta maradt. Az elmúlt évben is kértek ismétlést, és már az idén is megsütöttem.
 
Hozzávalók:
4 főre

20 dkg durumliszt - én eddig sima fehér liszttel (BL 55) sütöttem
csipet só
1 (bio) narancs reszelt héja
4 dkg kristálycukor
2 tojás
napraforgó olaj a sütéshez
porcukor a szóráshoz
baracklekvár vagy vaníliakrém a tálaláshoz

Elkészítés:

Keverjük össze a lisztet a sóval, a reszelt narancshéjjal és a cukorral, majd a tojásokat hozzáadva gyúrjuk tésztává. Pihentessük 30 percet.



Egészen vékonyra nyújtsuk ki a tésztát sodrófával vagy tésztagéppel, majd késsel csíkozzuk fel. (Ha tésztagéppel dolgozunk, a „tagliatelle” vágóval vágjuk.)



Forró, bő olajban süssük aranybarnára (nagyon hamar megsül, pár perc), szórjuk meg porcukorral, és kínáljuk baracklekvárral vagy vaníliakrémmel.




  
(A recept a Nők Lapja Konyha 2011/2-i számából)

16 megjegyzés:

  1. Nagyon jól néz ki!! Szerintem hamarosan én is kipróbálom!!:) Nem csodálom, hogy imádják a gyerekek!! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, Marika! Biztos szeretnék Nálatok is a gyerekek!

      Törlés
  2. Ezt is ki kell próbálni:) Nagyon jópofák!:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen, Roza! Remélem, ízleni fog!

      Törlés
  3. Ez nagyon jó, én a csörögét is szeretem:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na, akkor tuti, hogy bejön ez is, mert tényleg nagyon hasonló az íze!

      Törlés
  4. Hani, Hani, Hani! ♥Ez is jó, nagyon! :)

    VálaszTörlés
  5. Finomak lehetnek ezek a vonalfánkok! A kinézete legalábbis ezt ígéri!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Gerdi, köszönöm szépen! A gyerekeknek nagyon ízlett, főleg a válogatósom kedvence.

      Törlés
  6. Nagyon jó!!! Van is ilyen tésztavágó gépem, azzal gyorsabb és egyenletesebb lesz.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Olgi néni, köszönöm szépen! A géppel tényleg gyorsabban megvan, nekem sajnos nincs, de azért remélem, nekem is lesz majd :-)!

      Törlés
  7. Finom lehet :) Szeretem az ilyen finomat :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Gyorsan, pikk-pakk elkészül. Kell néha ilyen fánk is, a hosszas kelesztősek mellé :-)

      Törlés
  8. Mennyire egyszerű, de finomnak tűnő rágcsálnivaló!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Vicuska, köszönöm szépen! Igen, engem is ez ragadott meg, hogy nem is kell sok minden hozzá, és mégis hamar elkészül a finom desszert.

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...