Oldalak

2012. május 25., péntek

Egészséghónap - JÁTÉK (desszert II.: mákos almagolyók)



Krinsz, az ezmegaz blog szerzőjének blogszületésnapi játéka tovább folytatódik. Ezen a héten az egészséges desszertek kerültek terítékre.
A játékban az alábbi kitételeknek kell teljesülnie:
Az elkészített menü ne tartalmazzon:
  • finomított lisztet és abból készült alapanyagot (pl. tészta, keksz stb.)
  • finomított cukrot
  • margarint
  • mesterséges aromát
  • mesterséges színezéket.

A játék szabályai szerint bárkinek a blogjáról választhatunk, ösztönzést kaptunk Krinsztől arra, hogy bármilyen extrém dolgot próbáljunk ki, amit magunktól nem tettünk volna meg!
Másik desszertem erre a hétre Hortobágyi Anna, a Kakukkfű blog szerzőjének mákos almagolyója volt. Annát a Floriol gasztropárbajban ismertem meg személyesen, ahol csapattársak voltunk. Nagyon megkedveltem – a másik csapattársammal együtt -, remélem, hogy ez az ismeretség mélyülni fog a jövőben. Anna pár hónapja kezdte el az internetes naplóírást, blogjának a profilja a cukorbetegek számára egy kincsesbánya. Ajánlom mindenki figyelmébe, aki ebben a betegségben szenved, vagy csupán egészségtudatosan él és étkezik!
A mákgolyók receptje itt található, annyit módosítottam, hogy a margarin helyett vajat használtam, és a golyókat darálás nélküli mákban forgattam meg.




4 megjegyzés:

  1. Ebből kérnék szépen pár golyócskával :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Még pont annyi maradt talán, szívesen gurítok:-)!

      Törlés
  2. Drága Ani!Nagyon örülök és megtisztelve érzem magam,hogy az én receptemet választottad!Remélem,ízlett!Köszönöm a szép szavakat,amit a blogról írtál!
    Én is bízom benne,hogy a főzős kaland barátsággá mélyül majd mindkettőtökkel!
    Millió puszi!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon ízlett, finom kis desszert. Ma az egyik ismerősöm is letesztelte, neki is elnyerte a tetszését, és kérte a receptet!
      Puszi!

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...