Oldalak

2012. június 7., csütörtök

Epres túrógombóc (főzés nélküli)


Még mindig tombol az eperszezon, legalábbis nálam, mert a napokban kezdett el érni a kertben! Sajnos, egyszerre nem nagy mennyiségnek örvendhetünk, de egy-két gombócra való akad minden nap.
Ezt a receptet a Nők Lapja Konyha 100 legjobb süteménye c. könyvben találtam, az édesítésen változtattam kicsit.

Hozzávalók:

Kb. 12 db gombóchoz:

40 dkg tehéntúró
2 evőkanál tejföl
1 (bio) citrom reszelt héja
3 csomag vaníliás cukor
2 evőkanál porcukor
5 dkg búzadara
kis méretű eprek a töltéshez (20-25 dkg)
kókuszreszelék vagy apróra vágott dió, mogyoró a beforgatáshoz

Elkészítés:

A túrót, a tejfölt, a reszelt citromhéjat, a vaníliás cukrot, a porcukrot és a búzadarát alaposan összedolgozzuk, és legalább 3 órára, de ha tehetjük, akkor egy egész éjszakára tegyük hűtőbe. Ezalatt a búzadara jól megduzzad, így jól formázható masszát kapunk.


Formázáskor a tenyerünkbe veszünk egy-egy adagot a masszából, belenyomunk egy szem megtisztított egész epret, golyót formálunk, majd beleforgatjuk a kókuszba vagy más tetszés szerinti forgácsba.



Tölthetjük meggyel, sárgabarackkal vagy egyéb magozott gyümölccsel is.






4 megjegyzés:

  1. Oh, istenem, ez nagyon finom, lehet. Gyönyörű színösszeállítás :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen! Bizony, a piros gyümölcsök nagyon jól mutatnak bármiben.

      Törlés
  2. Már a fb-on is megcsodáltam. Nagyon klassz recept. :)))

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...