Oldalak

2012. június 4., hétfő

Habos emeletes szelet (sütés nélküli)


Ezt a sütit is az egyik facebook csoport szülinapi játékára készítettem, mégpedig a névbetűs játékra, aminek az volt a lényege, hogy a nevünk kezdőbetűjével készítsünk valamilyen édességet. Ebben a játékban a blogger nevünket is használhattuk, így én a "h" betűsek között kutakodtam.
Az egyik süteményes könyvemben találtam rá erre a habosságra, és az alkalom, amire készült: elsőszülöttem 11. szülinapja volt, ezzel a sütivel kínálta meg az úszós társait. Nagyon ízlett a gyerekeknek (az edzőnek is!), és azt üzenték, hogy bármikor küldhetek még ilyen finomságokat, nem kell külön alkalomra várnom!
Ja, és azt ne felejtsük el, hogy nem kell sütni, sőt még pudingot sem főzni, így nyáron nagyon jól jön!

Hozzávalók:

Az alaphoz:
50 dkg darált háztartási keksz
10 dkg vaj
10 dkg porcukor
kb. 1,5 dl tej

A túrókrémhez:
50 dkg tehéntúró
7,5 dkg porcukor
2 cs. vaníliás cukor
1 dl tejszín

A pudingkrémhez:
3 cs. főzés nélküli vaníliás pudingpor
3,5 dl tej
1 cs. vaníliás cukor

A tetejére:
2,5 dl tejszín
1 csomag habfixáló, ha állati tejszínnel dolgozunk

A díszítéshez:
csokoládéreszelék

Elkészítés:

A kekszet összegyúrjuk a vajjal, porcukorral és kb. 1,5 dl tejjel. A kész tésztát egy kb. 21*31 cm-es tepsi aljára nyomkodjuk.


Az áttört tehéntúrót elkeverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral. A tejszínből kemény habot verünk, majd óvatosan a túrós masszához adjuk, és a kekszes alapra simítjuk.


Erre kerül a vaníliás puding, melyhez a pudingport felverjük a tejjel, és vaníliás cukorral ízesítjük.


Végül az egészet felvert tejszínhabbal vonjuk be, csokoládéreszeléket szórunk rá.


Néhány órára hűtőszekrénybe tesszük, és vizes késsel tetszés szerinti formára szeleteljük.








14 megjegyzés:

  1. Hűűű, ez isteni finom lehet! :) Nem csoda, hogy repetát kértek a gyerekek!! :) Hamarosan ki fogom próbálni!!! Köszi, hogy megosztottad!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen Marika! Biztos, nálatok is ízleni fog!

      Törlés
  2. Nagyon tetszik a recept! Van most otthon finom házi eprem, szerintem teszek rá egy sort belőle és így tálalom a gyerkőcöknek! Szerintem ma angyal leszek a szemükben:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen! Az eper színben és ízben üdítőleg fog hatni a sütiben, nagyon jó ötlet! Remélem, jól fogadták a gyerekek!

      Törlés
  3. Szia Hani, nézz be hozzám:) Puszi Helga http://ezmegaz-krinsz.blogspot.hu/2012/06/blogdij.html
    Nagyon klassz a süti:)

    VálaszTörlés
  4. Viszem a receptet, nagyon tetszik Hanikám!:-)

    VálaszTörlés
  5. Nekem tetszik. Biztosan nagyon finom. Viszem a receptet!:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Vigyed csak :-)! Ízlett a gyerekeknek nagyon!

      Törlés
    2. Hanni viszem a receptet meg csinálom nem baj??????

      Törlés
    3. Persze, vidd csak nyugodtan :)!

      Törlés
  6. A tejszínhab meddig bírja összeesés nélkül?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nálam azonnal elfogyott a süti :-). Másnapig ki kell bírnia mindenképp, főleg, ha habfixálót is adsz hozzá. Ha a Hulala márkájú, növényi eredetűt használod, annak egyes vélemények szerint nem olyan finom az íze, viszont szépen lehet vele díszíteni, tartós.

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...