Oldalak

2012. július 25., szerda

Sacher-muffin avagy klasszikusok új ruhája (SAD 7.)


A „Süss, alkoss, díszíts!” (SAD) 7. fordulójára készítettem ezt a csupa csoki muffint. Az aktuális forduló háziasszonya a Katucikonyha blog írója, és a témája: klasszikusok új ruhában, azaz klasszikus sütemények, torták "újraöltöztetése" volt a feladat. Korábban már több édességet is "átruháztam", pl. készült már nálam zserbógolyó Lúdláb alagút és Fekete-erdei meggyes alagút is. Most egy egyszerű muffinra maradt időm, amit már egy ideje szerettem volna kipróbálni!

Hozzávalók:
12 darabhoz

A tésztához:
10 dkg étcsokoládé
10 dkg margarin/vaj
2 tojás
15 dkg kristálycukor
10 dkg baracklekvár
15 dkg finomliszt
1 kiskanál sütőpor

A tetejére:
baracklekvár

A csokoládémázhoz:
10 dkg étcsokoládé
2 dkg margarin/vaj
5 dkg fehér csokoládé
1 evőkanál főzőtejszín

Elkészítés:

A muffintepsi mélyedéseit papírkapszlival kibéleljük (a szilikonos formát nem szükséges).
A darabokra tört csokoládét a margarinnal/vajjal együtt megolvasztjuk, vízgőz fölött. Majd félretesszük kihűlni.
A tojásokat a cukorral, egy robotgéppel habosra keverjük, majd fakanállal hozzádolgozzuk a margarinnal/vajjal olvasztott csokit és a baracklekvárt. A lisztet a sütőporral összeforgatjuk, és az előzőekhez keverjük.

A formákat ¾-éig megtöltjük a csokis masszával, majd előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 25-30 percig sütjük (tűpróbával ellenőrizzük!).

A kihűlt muffinokat baracklekvárral megkenjük, és behűtjük, hogy a máz könnyebben megdermedjen rajta. A csokoládémázhoz a darabokra tört étcsokoládét a margarinnal/vajjal vízgőz fölött fölolvasztjuk, és amikor langyosra hűlt, megkenjük vele a muffinok tetejét.


Közben a fehér csokit a tejszínnel felolvasztjuk, és a muffinok tetejére csurgatjuk.
A fehér csoki helyett cukormázzal is díszíthetjük a muffinokat.













4 megjegyzés:

  1. Csodásan néznek ki és biztos vagyok benne, hogy nagyon finom is! :)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon klasszak lettek :)))))

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm szépen, kedvesek vagytok!

    VálaszTörlés
  4. Gyönyörűek! Mentettem is a receptet, mert nálunk mindenki nagy Sacher-fun! :-)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...