Oldalak

2013. december 27., péntek

Leveles tésztában sült gombás csirkemell


Tavaly karácsonykor ez került újdonságként az ünnepi asztalra. A gombás ételek kedvelőinek biztosan ízleni fog. Amennyiben nem zöldségkörettel szeretnénk tálalni, akkor a gombás masszába tegyünk kakukkfüvet.

Hozzávalók:


4 db csirkemellfilé
só, frissen őrölt fekete bors
3 ek napraforgó olaj
1 kicsi fej vöröshagyma
15 dkg csiperkegomba
1 csokor petrezselyem
2 db tojás
kevés zsemlemorzsa
50 dkg leveles tészta

A körethez:

2-2 db piros, zöld, sárga húsú paprika
1 cs. angol zeller (halványító zeller)
5 dkg vaj
só, frissen őrölt bors
4 szál kakukkfű
saláta a tálaláshoz

Elkészítés:

A megtisztított csirkemellet sózzuk, borsozzuk.
A forró olajon az apróra vágott vöröshagymát megpirítjuk, hozzáadjuk a megmosott, vékonyan felszeletelt gombát, sóval, borssal, az aprított petrezselyemmel ízesítjük, és magas tűzön megpirítjuk.
Ezután lehúzzuk a tűzről, hozzáadunk 1 tojást, 1 tojássárgáját és annyi zsemlemorzsát, hogy kenhető gombamasszát kapjunk.
Az elkészült fűszeres gombát a csirkemellekre szedjük, rásimítjuk. Majd a leveles tésztát lisztezett gyúródeszkán késfok vastagságúra kinyújtjuk (az előre kinyújtott tésztát természetesen nem kell), négy egyforma részre vágjuk, a közepükre teszünk egy-egy gombás csirkemellet. Ráhajtjuk a tésztát, a két szélét aláhajtjuk, és megkenjük tojásfehérjével. Végül sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, és 180 fokos sütőben 30-35 perc alatt pirosra sütjük.
Közben a körethez a megmosott, kimagozott paprikákat, az angol zellert nagyobb darabokra vágjuk, majd forró vajon megpirítjuk. Sóval, borssal, az aprított kakukkfűvel ízesítjük.
Tálaláskor a salátaleveleket tányérra tesszük, a sült zöldségeket ráhalmozzuk, és melléfektetjük a gombás csirkemellet.
Forrón kínáljuk.




 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...