Oldalak

2013. december 29., vasárnap

Sajtos pufi - forrázott (égetett) tészta sós változatban


Ez egy gyorsan összeállítható sós nassolni való, aminek az alapja a az ún. égetett vagy forrázott tészta. Ez az elnevezés abból adódik, hogy a lisztet "megégetjük" a készítés során.

Hozzávalók:
Kb. 60 darabhoz:
    5 dl tej
    16 dkg margarin/vaj
    2 teáskanál só
    30 dkg finomliszt
    6 db tojás
    24 dkg reszelt sajt

Elkészítés:
    A tejet, a margarint/vajat és a sót együtt felforraljuk (egy nagyobb fazékban/lábasban szoktam). Beleöntjük egyszerre a lisztet, és addig keverjük, amíg a fazék/lábas oldaláról el nem válik (pár perc).


    Ekkor levesszük a tűzről, és egyenként beleütjük a tojásokat, és jól elkeverjük a gépi habverő dagasztóspiráljával. Majd hozzáadjuk a sajtot, és ezzel is jól elkeverjük.



    Kivajazott (vagy sütőpapíros) tepsibe hideg vizes kézzel vagy habzsák segítségével kis (kb. diónyi nagyságú) gombócokat formázunk/nyomunk.


    Kb. 30 perc alatt 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük. A sütőt kb. 15 percig nem szabad kinyitni, mert a tészta összeesik.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...