Ez egy gyorsan összeállítható sós nassolni való, aminek az alapja a az ún. égetett vagy forrázott tészta. Ez az elnevezés abból adódik, hogy a lisztet "megégetjük" a készítés során.
Hozzávalók:
Kb. 60 darabhoz:
    5 dl tej
    16 dkg margarin/vaj
    2 teáskanál só
    30 dkg finomliszt
    6 db tojás
    24 dkg reszelt sajt
Elkészítés: 
    A tejet, a margarint/vajat és a sót együtt
felforraljuk (egy nagyobb fazékban/lábasban szoktam). Beleöntjük egyszerre a lisztet, és
addig keverjük, amíg a fazék/lábas oldaláról el nem válik (pár perc).
    Ekkor levesszük a tűzről, és egyenként
beleütjük a tojásokat, és jól elkeverjük a gépi habverő dagasztóspiráljával.
Majd hozzáadjuk a sajtot, és ezzel is jól elkeverjük.
    Kivajazott (vagy sütőpapíros) tepsibe hideg
vizes kézzel vagy habzsák segítségével kis (kb. diónyi nagyságú) gombócokat
formázunk/nyomunk.
    Kb. 30 perc alatt 180 fokra előmelegített
sütőben megsütjük. A sütőt kb. 15 percig nem szabad kinyitni, mert a tészta
összeesik.
 
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése