Oldalak

2012. május 30., szerda

Eperfagyi (diétásabb változat)



Remélem, hamarosan beköszönt a forró nyár! Már ugyan volt némi villanásnyi megmutatkozása, de a május elég szeszélyes volt. Bár, a gyerkőceimet nem tántorítja el a fagyi/jégkrémevéstől, ha kint tombolnak a mínuszok, azért mégis a rekkenő hőségben esik a legjobban! Mondjuk, akkor kevésbé sikeres vállalkozás fotózni a fagyit.
Az idén először eperfagyit készítettem. Tavaly sikerült beszereznem egy fagyilánc nevű praktikus jégkrémkészítő formát, ezt most avattam fel, mert a megvásárlásakor már kifutottunk a szezonból.

Hozzávalók:

1 bögre (=2 dl) eper
1 bögre natúr joghurt
fél bögre cukor (ízléstől és a gyümölcs édességétől függően)
pár csepp citromlé

Elkészítés:

A megtisztított epret pépesítsük, öntsük hozzá a joghurtot és a cukrot, majd csurgassunk rá pár csepp citromlevet, és jól turmixoljuk össze az egészet. Tegyük műanyag dobozba, majd be a fagyasztóba, időnként kevergessük át, pár óra múlva már tálalható is.



Fontos, hogy a fogyasztás előtt kb. 20 perccel vegyük ki a mélyhűtőből, ne legyen annyira „kockára” fagyva.
Ha egy kicsit krémesebbre vágyunk, akkor a joghurt helyett tejszínnel készítsük: azt habbá verve adjuk a pépes eperhez, a többi ugyanaz, mint a diétásabb változatnál.

Ha jégkrémet szeretnénk akkor, a formába csak öntsük bele az epres joghurtot, majd fagyasszuk le. Pár óra múlva már "nyalakodhatunk" is!






4 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta, mint minden "műved"! A fogyasztója meg tüneményes!♥

    VálaszTörlés
  2. Guszta nagyon,a pici lánykád nagyon édes:)Jók ezek a formák,nekem is kéne beszereznem,az uncsinak nyárra gyártani a jégkrémeket benne!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen Böbe! Most a jégkrém vesztésre áll, a gombócok jobban bejönnek a gyerkőcöknek. Bár, a kicsinek mindegy, neki mindegyik jöhet:-)!

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...