Oldalak

2011. december 29., csütörtök

Sajtos kosárka



Itt az ideje, hogy szilveszterre is ajánljak valamit, egy kis sör/bor- vagy pezsgőkorcsolyának valót!
Ez a recept szintén ősrégi, még Mamucikámtól maradt rám. Remélem tetszeni és ízleni fog annak, aki kipróbálja!

Hozzávalók:

25-26 db-hoz:

A tésztához:
25 dkg margarin
30 dkg finomliszt
1 tojás
1 kávéskanál só

A töltelékhez:
30 dkg Trappista sajt
1 kis pohár tejföl
1 tojás
1 púpozott kávéskanál sütőpor
1 púpozott evőkanál finomliszt

Elkészítése:

A tészta (ez egy sós omlós tészta) hozzávalóit összegyúrjuk: a lisztre ráütjük a tojást, hozzáadjuk a sót, és a felkockázott margarint.

Az egészet gyorsan összedolgozzuk, cipót formálunk belőle. Míg a tölteléket elkészítjük, tegyük be a cipót a hűtőbe.


A töltelékhez lereszeljük a sajtot, összekeverjük a liszttel, a sütőporral, hozzáadjuk a tejfölt és a tojást. Alaposan összeforgatjuk.


A kosárka formákat kibéleljük kb. diónyi nagyságú tésztával (a formát nem kell kivajazni, a tészta zsíros, nem fog beleragadni). Két hüvelykujjunk segítségével körbe-körbe forgatva, a formába nyomkodjuk a tésztát. Alaposan vékonyítsuk el, bőségesen tegyünk az oldalára, az alján 1-2 mm legyen. Majd egy-egy evőkanálnyi sajtos masszával megtöltjük.


180 fokra előmelegített sütőben, második bordamagasságon kb. 30 percig sütjük.


Picit hűlni hagyjuk, és óvatosan kiemeljük a formából a sós desszertet.


3 megjegyzés:

  1. Szépek lettek, mindjárt szétnézek a családban, hogy van-e valakinek kosárkája és akkor, lehet, kipróbálom:)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon guszták lettek! Biztosa nagyon finom is!

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm szépen Marika!

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...