Harmadik alkalommal sikerült bekerülnöm a helyi napilap (Fejér Megyei Hírlap) kiadója, a Pannon Lapok Társasága által megjelentetett receptkönyvbe. A sorozat immáron hetedik könyvének témája: táplálékallergiában szenvedők, vegetáriánusok részére elkészíthető ételek. Bennünket ez szerencsére nem érint közelről, de azért akad egy-két olyan étel, amit a reform irányzat felé kacsintgatva kipróbáltam. Viszont sok szerzőtársamnak nap mint nap meg kell küzdenie azzal a problémával, hogy gyermekének, unokájának, más családtagjának - figyelembe véve a táplálékallergiáját -, minden nap változatos, finom ételt varázsoljon az asztalra. Ami - lássuk be - nem könnyű feladat, sokszor éveken át tartó kísérletezgetés eredménye egy-egy jól sikerült gluténmentes pizza vagy tojásmentes pogácsa megalkotása.
Ehhez a receptversenyhez érkezett be a legnagyobb számú recept (900 db - 4 megyéből), ami mutatja azt is, hogy sajnos manapság sokakat érint valamilyen formában a táplálékallergia. Ebből a receptdömpingből kb. 200 recept került beválogatásra a könyvbe, én 5 recepttel szerepelek benne.
Tojásmentes epres tiramisu |
Minden
egyes szakácskönyv megjelenése előtt a szerzők/receptbeküldők
részére egy ünnepélyes könyvátadót rendeznek, ahol a főszerkesztőtől
egy-egy tiszteletpéldányt vehetünk át. Így volt ez most is, bár a
résztvevők száma kevesebb volt, mint az elmúlt alkalommal.
Az ünnepélyes könyvátadóról szóló cikket itt olvashatjátok.
A receptkönyv (a korábbi kiadványokkal együtt) a Hírlap ügyfélszolgálati irodáiban, valamint a kézbesítőknél kapható, továbbá a megyei napilapokban található szelvényen rendelhető meg.
Szívből gratulálok Anitám! :)))
VálaszTörlésKöszönöm szépen! Puszi!
Törlés