Szeretem a tepsiben készült ételeket, mert időt, munkát takarítok meg, közben még más is készülhet a válogatósaimnak. Amíg a sütőben sül a husi, addig sok más, egyéb teendőmet el tudom végezni. Ennek a fogásnak az előkészítése sem különösen időrabló, így aki szereti a csülköt, annak csak ajánlani tudom!
Hozzávalók:
2
db sertéscsülök (kb. 1,2 kg)
só,
fekete bors, majoránna
fél
fej fokhagyma
1
liter sör
4
fej vöröshagyma
Elkészítés:
A
csülköt besózzuk, bedörzsöljük a zúzott fokhagymával, megszórjuk borssal és
majoránnával. Egy edénybe tesszük, mellérakjuk a tisztított, negyedekbe vágott
vöröshagymát. Ráöntjük a sört úgy, hogy ellepje. Lefedjük, és 1-2 napig
pácolódni hagyjuk a hűtőben.
Sütéskor
mély tepsibe tesszük, ráöntjük a páclevet, alufóliát terítünk rá, és 130 fokos
sütőben kb. 3 órát sütjük (eredeti receptben 2 óra volt, de nekem kellett
ennyi), ha már beleszalad a húsvilla, leöntjük róla a levet, és 200 fokon addig sütjük, amíg
piros lesz a teteje.
Lehet
knédlivel is tálalni, de én fűszeres sült krumplit adtam mellé köretként.
A recept a Nők Lapja Konyha 100 legjobb húsétele c. könyvből származik.
Ez az egyik kedvencem :)
VálaszTörlésSörben még nem pácoltam, de már több helyről hallottam, hogy így is nagyon finom.
Akkor már tudom, mivel lehet Téged megvendégelni:-)! Én csak megkóstoltam, de azt mondták, hogy finom lett a sörrel.
VálaszTörlés