Nem kell megijedni a cím olvastán, nem valami francia ínyencséget hoztam, hanem egy nagyon egyszerű és finom süteményt. A tészta nem tartalmaz cukrot (!), gyorsan összegyúrható, csak egy éjszaka pihenést kell kivárni, és a többi már megy gyorsan. A receptet a Fejér Megyei Hírlap kiadója által megjelentetett Desszertek könyve c. gyűjteményben találtam, és egy ideje már kinéztem magamnak/magunknak.
Hozzávalók:
Kb.
50-60 darabhoz
60
dkg finomliszt
40
dkg margarin/vaj
1
csomag sütőpor
4
evőkanál ecet
8
evőkanál szódavíz
lekvár
a töltéshez
szóráshoz
porcukor
Elkészítés:
A
lisztben keverjük el a sütőport, a felkockázott vajat/margarint morzsoljuk el
benne. Majd adjuk hozzá az ecetet és a szódavizet, dolgozzuk össze. Másnapig
pihentessük hideg helyen.
Másnap
vékonyra kinyújtjuk a tésztát, 5 cm-es átmérőjű kiszúróval köröket szaggatunk,
kiskanállal lekvárt halmozunk a közepükbe, és gondosan félbehajtjuk őket. A
maradék tésztát ismét összegyúrjuk, nyújtjuk, szaggatjuk stb.
180
fokra előmelegített sütőben, sütőpapíros tepsibe sorakoztatva kb. 15 perc alatt megsütjük. Porcukorral meghintve
tálaljuk (a tésztában nincs cukor, ezt vegyük figyelembe).
Nagyon szeretem az ilyen egyszerű lekváros süteményeket - és a családom többi tagja is imádja az ilyesmiket. :P (Egyedül a férjem nem rajong értük, de azért Ő is megeszik 1-2-őt belőle.)
VálaszTörlésOlyan guszta fotókat készítettél róla... :P
Nagyon egyszerű tényleg, és biztos finom is! Felvettem a tervezetbe :D
VálaszTörlésÖrülök, hogy megtetszett :)!
TörlésHúsvétra megsütöm.Régóta tervezgetem már,nagyon jól néz ki :)
VálaszTörlésKöszönöm szépen!
TörlésRégóta szemezgetek vele,nagyon guszta. Szerinted bírja készen a fagyasztást?
VálaszTörlésMost találtam a receptre nagyon guszta. Megpróbálom zsírral elkészíteni.
VálaszTörlés